Snart kan du teste et helt nytt OS på mobilen din, Ubuntu OS. Den første dedikerte maskinvaren kommer først tidlig neste år.

Annonse


Her tester han Ubuntu OS på en Nexus

Kan Ubuntu klare å konkurrere mot Android og iOS?

Ubuntu-mobiler neste år

Svaret får vi nok ikke før om noen år da de første Ubuntu-mobilene kommer på markedet tidlig neste år, men allerede om ikke så veldig lenge vil Galaxy Nexus-eiere kunne installere det helt nye OS-et på sin mobil.

Hva som blir strategien senere er ikke helt avklart. Blir det f.eks. fortsatt mulig å installere OS-et på en Nexus når den dedikerte Ubuntu-maskinvaren kommer neste år?

Det blir uansett spennende å følge med på utviklingen, og det er intet mindre enn tøft gjort av Ubuntu å satse på et marked med så tøff konkurranse.

Annonse
Langt fra optimalisert, men intuitivt

I klippet under demonstreres en ikke ferdig versjon av OS-et. Det er ikke så veldig vanskelig å se, da det er endel etterslep i det grafiske brukergrensesnittet.

Når det er sagt ser det ganske så intuitivt ut med apps kategorisert etter bruk, og en menylinje som swipes frem fra venstre side. Det er helt klart at fokuset er på berøring, og ikke navigasjon ved hjelp av fysiske knapper.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse