Rex skal lanseres i begrenset opplag i år. USB-produktet festes under skjermen og følger posisjonen til brukerens øyne for enkelt å kunne navigere blant annet nettsider.

Annonse


Denne gjør noe helt spesielt

Få har nok hørt om selskapet Tobii, men deres nye produkt Rex kan bli veldig spennende. Vi skrev om selskapets produkt Gaze i fjor. Nå er det døpt Rex og utviklingen går fremover.

Styr Windows 8 med øynene

Selskapet viste på CES 2012 frem prototype-maskinvare og et eget-designet brukergrensesnitt som demonstrerte teknologien som gjør det mulig å styre Windows 8 kun ved hjelp av øynene.

Og nå har selskapet varslet at Rex, det nye USB-produktet (som kan brukes på alle Windows 8-maskiner), om ikke så alt for lenge er klar for massene.

tobii-rex-developer-edition-on-laptop-01-1

Annonse


Vises frem på CES

Tobii skal nemlig vise frem det nesten ferdige produktet under årets CES-messe som starter neste uke (vi er tilstede).

Den lille enheten er på størrelse med en pen, og plasseres under PC-skjermen. Den følger med på brukerens øyne, og gjør det mulig å navigere opp og ned på nettsider og andre enkle oppgaver.

Utviklere kan teste nå

Rex er ikke ment å erstatte hverken mus eller tastatur, men kan kanskje være en fin måte å avbelaste bruken av de tradisjonelle styringsenhetene noe.

5000 eksemplarer skal leveres forbrukere før slutten av året, mens utviklere kan skaffe seg en spesialutgave av Rex allerede nå til 995 dollar (5500 kroner).

Kilde:
Engadget

Annonse