Kina har bestemt at alle nettbrukere må registrere seg med fullt navn.

Annonse


Nå må alle registrere seg

Nå har det skjedd, det mange kinesere har fryktet: Alle må registrere seg med fullt navn for å få lov å bruke Internett.

Fullt navn
Ifølge en Twitter-melding fra det offisielle, kinesiske nyhetsbyrået Xinhua vedtok i dag Kinas øverste lovgivende forsamling Folkekongressen de nye reglene for nettbruk i landet.

Ifølge reglene må alle nettbrukere være registrert hos nettleverandøren. Det er imidlertid ingen ting i veien for å opptre anonynymt utad på nettet.

Må oppgi «ulovlig informasjon»
Men med de nye reglene kan myndighetene lett finne ut hvem det dreier seg om når en for eksempel en opposisjonell ytrer seg under et kallenavn.

Annonse
I tillegg blir nettleverandørene pålagt å overlevere det myndighetene kaller «ulovlig informasjon» (Tibet, Falun Gong, Himmelske Freds plass) sammen med navnene til de som formidler denne informasjonen.

– Personvernet blir styrket
Myndighetene sier på sin side at personvernet blir styrket med de nye reglene, og at nettleverandørene får enda strengere pålegg om å beskytte kundene mot innsyn utenfra.

Det er ikke kjent nøyaktig når de nye reglene trer i kraft og hvilke sanksjoner myndighetene vil ta i bruk for å hindre at noen bryter dem.

Kilder:
BBC
The Next Web

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse