Samsung melder at de gir opp å ta Apple i Europa.

Annonse


Samsung får ikke salgsforbud

I slutten av august tapte Samsung saken mellom dem og Apple.

Forbud neste?
Apple fikk gjennomslag for at Samsung hadde kopiert en lang rekke av deres produkter, mens Samsung på sin side ikke fikk gehør for at Apple hadde kopiert dem.

Det neste logiske steget burde dermed være et forbud mot salg av de Samsung-produktene som var kopier av tilsvarende Apple-produkter – det vil i dette tilfelle si smarttelefoner og nettbrett i Galaxy-serien.

Men den gang ei.

Annonse


Slipper unna med bot
For nå har den samme dommeren (Lucy Koh) som ga Apple fullt medhold i august bestemt at hun ikke kommer til å ilegge Samsung noen form for restriksjoner når det gjelder salg av produktene deres.

Dermed slipper koreanerne unna med en bot på en milliard dollar.

Ikke gode nok bevis
I den nye kjennelsen heter det at Apple ikke har klart å etablere et grunnlag for en såkalt forføyning (salgsforbud) når det gjelder Samsungs produkter.

Ifølge Koh har ikke Apple klart å bevise at de egenskapene ved sine produkter som Samsung kopierer er direkte årak til at forbrukerne velger deres produkter framfor Apples «originaler».

Det har ifølge Koh Apple ikke klart. I kjennelsen står det blant annet:

«Verken uttalelser om hovedkategorier, og heller ikke bevis for kopiering, og heller ikke undersøkelsen som omfatter begge produktgrupper gir tilstrekkelig sterke bevis for årsakssammenheng. Uten en en klar sammenheng kan denne retten ikke konkludere med at en uopprettelige skade forsvarer pålegg av midlertidig forføyning.»

Kilder:
assets.sbnation.com
The Verge
Afterdawn.com

Annonse