Så langt, men ikke lenger: HTC ser ikke for seg Windows-telefoner med større enn fem tommers skjerm.

Annonse


Skroter jumbo-telefonen

HTC legger planene om en jumbo-telefon med Windows Phone 8 på hylla. Årsak: En slik telefon ville hatt lavere skjermoppløsning enn Android-konkurrenter.

Stopper på 720
Ifølge Bloomberg ligger det begrensinger i Windows-systemet som gjør at det ikke er fornuftig å lage skjermer på over fem tommer.

Årsaken er at mens Android støtter 1080 linjer, stopper Windows på 720. Noe som er mer enn tilstrekkelig til en fem tommers skjerm, og kanskje også for en sjutommer.

Rått parti for Android
Men bare tanken på at Windows-modeller på over tre tommer skulle måtte konkurrere mot Android-telefoner med bedre skjermer skal nå ha fått dem til å bakke ut.

Annonse
HTC vil selv ikke kommentere saken. Men Bloomberg skal ha fått opplysningene av en person som har jobbet tett på prosjektet med «5 tommer pluss»-prosjektet til HTC.

Møter seg selv
HTC satser som kjent både på Windows og Android, og ville dermed ha møtt seg selv i døra om de hadde satset på jumbo-modeller innen Windows-familien.

Både Samsung, Sony og mange andre produsenter satser nå på hybridmodeller som både fungerer som nettbrett og telefoner.

Mange regner med at dette blir et stort marked framover.

Kan RT bli redningen?
Verken Windows 8 eller Windows RT (for ARM-prosessor) har samme skjermbegrensing som Windows Phone 8.

Det er derfor fullt mulig å lage enheter med større skjerm enn fem tommer og en oppløsning på over 1080 linjer basert på disse utgavene av Windows-familien.

Det vil heller ikke være noe problem å legge inn støtte for GSM/3G/4G – og dermed vil man jo ha en mobil med større enn fem tommer…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse