Samsung-sjefen er litt av en Apple-venn, og mener Apple har fått til den beste helhetlige opplevlsen, men at Nexus er en bedre mobil.

Annonse


– Dette gjør Apple bedre enn oss

Toppsjefer som erkjenner at de bruker erkekonkurrentens produkter skjer ikke så ofte.

Samsung vil bli mer som Apple

Så det er ganske forfriskende å se lese at Samsungs Young Sohn ikke bare har testet en iPad på jobben, men bruker Apples nettbrett, Mac og iPhone når han er hjemme.

Sohn ønsker at Samsung skal bli mer som Apple på den måten at alt inkluderes i ett og samme produkt, og at det fungerer sømløst.

– Apple hjemme

En stor fordel for Apple er jo selvsagt at de selv designer maskinvaren, og lager sin egen programvare og nett-tjenester (iCloud). Sohn innrømmer at det er kronglete å få Apple og Samsung-produkter til å samhandle:

Annonse
«På jobb bruker jeg Samsung, Apple hjemme, hovedsakelig fordi alle mine systemer og filer er organisert på den måten.

Men jeg fant ut hvordan man synkroniserer alle mine kontakter og kalendere mellom to forskjellige systemer. Det er endel jobb, men det er mulig.»

Young Sohn er ikke redd for å rose Apple. Nå har han fått ansvaret for R&D i samme delstat som Apple.

Bruker alle Apple-produktene

«Ok, så tenk på Apple sammenlignet med Samsung. Jeg bruker en Mac hjemme, faktisk har jeg alltid brukt Mac, en iPhone og en iPad. Jeg har også den nye Galaxy-en», avslører Sohn, og fremhever en av Apples største fordeler:

«Om man ser på styrkene til Apple er det ikke produktet alene, det er det at kunder liker øko-systemer som iCloud. Jeg liker at min familie 10 000 km. borte i Korea kan se min kalender og se mine kontakter og bilder.»

– Nexus er bedre, men…

Sohn mener likevel Samsung Galaxy Nexus er en bedre mobil med en bedre skjerm og ytelse, men at det til syvende og sist er svært viktig at øko-systemet er gjennomtenkt og integrert på tvers av alle plattformer.

Samsung er derfor på søken etter teknologi som kan fylle sky-tomrommet. Sohn er faktisk sjef for 2000 personer fordelt på to nye R&D-bygninger (Research and Development) som skal forske frem akkurat dette i Apples hjemstat California.

Kilde
MIT Technology Review

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse