scmidht

Annonse


– Et under at de ikke har saksøkt oss

Da krigen mellom Apple og Samsung raste som verst mente mange at dette egentlig er en krig mellom Apple og Google.

Sier det «alle» mener
For mange av de punktene som Apple trakk fram i rettsaken mot Samsung (som de vant) var ankepunkter som like gjerne kunne gjelde Android, Googles rival til Apples mobile operativsystem iOS.

Nå lurer Googles tidligere toppsjef og nåværende styreformann Eric Schmidt på akkurat det samme.

– Ekstremt merkelig
– Apple og Google er vel vitende om hverandres juridiske strategier. Deler av de samtalene vi har hele tiden handler akkurat om dette. Det er derfor ekstremt merkelig at Apple velger å saksøke våre samarbeidspartnere og ikke oss, sier Schmidt i et intervju med Wall Street Journal.

Annonse


Det er imidlertid ikke gitt at Apple ønsker å fortelle Google at de forbereder et gigantsøksmål mot dem i kjølvannet av seieren mot Samsung.

Fosser fram
Android fosser fram på alle kanter, og iPhone har for lengst måttet seg distansert av sine Android-rivaler.

Det vil neppe Apple sitte rolig å se på, så lenge de mener at Android er en kopi av iOS.

Ville gå til atomkrig
Den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs var ikke nådig da han karakteriserte Google og Android overfor sin biograf Walter Isacsson:

– Jeg vil bruke mine siste døende dager om jeg så må, jeg vil bruke hver eneste penny av Apples 40 milliarder dollar i banken for å rette denne feilen. Jeg skal knuse Android fordi det er et stjålet produkt. Jeg er villig til å gå til atomkrig for dette, tordnet han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse