Dødsstjernen i Star Wars kunne ødelegge hele planeter ved hjelp av en eneste stråle. Nå vil 1116 amerikanere at USA bygger en slik.

Annonse


– Vi vil ha Dødsstjerne nå!

Selv om både forsvarsanalytikere og høyere offiserer i Pentagon har lagt tanken om en amerikansk dødsstjerne død, finnes det folk som fortsatt jobber for ideen.

Opprop til Det Hvite Hus
På den offisielle nettsiden til Det Hvite Hus legges det ut alle opprop fra folket.

Ett av dem er oppropet for finansiering og bygging av Dødsstjernen innen 2016 («Secure resources and funding, and begin construction of a Death Star by 2016»).

Kan «ta ut» hvem som helst
En Dødsstjerne vil bety at USA vil – som det heter på militærspråket når man snakker om drap – kunne «ta ut» et hvilket som helst mål på jordkloden fra verdensrommet.

Annonse
Ideen er ganske lik den Dødsstjernen som Darth Vader disponerte i Star Wars Episode IV: A New Hope, og som sprengte prinsesse Leias hjemplanet Alderaan i fillebiter med én eneste dødsstråle.

Dårlig «diplomati»
Teknisk sett skal det være i hvert fall teoretisk mulig å bygge en slik kunstig, væpnet planet og sette den i bane rundt Jorden. Men økonomisk er det en veldig dårlig idé, ifølge de fremste ekspertene på emnet.

Diplomatisk sett vil det heller ikke være så smart, får vi tro…

– Alle ressurser bør samles
Men de 1116 som så langt har skrevet under på oppropet mener altså det motsatte. I oppropet heter det:

De som signerer dette oppfordrer USA til å sikre finansiering og ressurser for å begynne byggingen av en Dødsstjerne innen 2016.

Ved å samle våre forsvarsressurser i plattform som betyr overherredømme i rommet og våpensystemer slik som Dødsstjernen kan regjeringen sikre nye jobber innen byggebransje, ingeniørvirksomhet og romfart. Og viktigst av alt: Styrke forsvaret av nasjonen.

Penger spart…
Tenk på alle pengene man vil kunne spare ved å avvikle hele det tradisjonelle forsvaret og inngå dyre invasjoner i Irak og Afghanistan.

Om noen k…dder med oss, retter vi bare strålen mot dem…

Vil koste mer enn verdensøkonomien
Et knippe amerikanske studenter har for øvrig prøvd å beregne hva en slik Dødsstjerne ville ha kostet.

Med en diameter på 140 kilometer og et mannskap på godt over 250 000 høyt kvalifiserte ingeniører, piloter, teknikere og romfartseksperter ville driftskostnadene alene overstige USAs brutto nasjonalprodukt.

For ikke å snakke om byggingen. Bare stålet som skal til for å konstruere den kunstige planeten vil ligge på 852 000 000 000 000 000 dollar. Det er 1300 ganger hele verdens økonomi…

Underskriftskampanjen har for øvrig som mål å sikre 25 000 underskrifter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse