Klarer Apples toppsjef Tim Cook å levere noe i nærheten av de samme tallene de neste årene vil Apple overleve mange økonomiske kriser.

Annonse


Apple knuser alle andre

Apple har levert så ufattelig gode resultater de siste årene at markedsanalytikerne sender aksjene ned fordi de er «skuffet».

Rekorder ikke nok for markedet

Være det seg iPhone eller iPad-salg som ikke går over hva mange analytikere nå krever selskapet skal levere så faller aksjen, men auraen av negativitet de prøver å skape forsvinner veldig fort når man tar en titt på hvor latterlig mye mer Apple tjener (altså pengene de sitter igjen med, ikke omsetningen) enn sine konkurrenter.

Dette er nesten ikke til å fatte (tallene omfatter de fire sist kvartalene):

Untitled

Annonse


Samsung ikke i nærheten

Esk eller hat Apple. Hvordan man skal tjene penger er noe de kan bedre enn alle andre selskaper i verden: Apple tjener mer enn Microsoft, Google og eBay til sammen. De tjener mer enn Facebook, Yahoo og Amazon kombinert, og de knuser Dell, Intel, Asus og Acer om de skulle vært ett selskap.

Heller ikke gamle IBM er i nærheten av å måle seg med Cupertino-selskapet, for de klokker ikke inn på mer enn 19.4 milliarder dollar (111 milliarder kroner) når man også medregner HP og Lenovo. Nederst, under Walt Disney, News Time Warner, Viacom og Comcast, finner vi Nokia, Smasung, HTC og RIM med 12.9 milliarder dollar (72 milliarder kroner).

Kilde:
Statista

Annonse