Det er vanskelig å sitte igjen med følelsen at Microsoft tar Surface seriøst, og enda viktigere, er stolte av produktet med en så lav tilgjengelighet.

Annonse


Grensesnitt-ekspert slakter Windows 8

Brukergrensesnitt-ekspert Jakob Nielsen slakter Windows 8 i en ny mini-rapport.

Slakter Windows 8

Og før vi skriver noe som helst mer: Nielsen er ingen Apple-heiagutt. Eksperten gikk faktisk fra OS X til Windows 7, og er godt fornøyd med forgjengeren til åttern.

Men Windows 8? Nei, det er ikke mye positivt å spore. Nielsen er ingen hvem som helst heller: dansken har en doktorgrad i «menneske-maskin interaksjon».

Usability og brukergrensesnitt-ekspert Jacob Nielsen slakter Windows 8 i en ny testrapport.

Annonse
– Derfor er det så dårlig

Nielsen slakter det han mener er et lite gjennomtenkt brukergrensesnitt som gir brukeren svært lite informasjon uten at man er nødt til å bruke mye tid på å bla, og Live Tiles oppdateres så kjapt at det nesten er umulig å få med seg hva som skjer, hevder han.

«Newegg er den eneste appen som inkluderer navnet i tilen (red. anm.: Live Tiles). Når vi spurte brukerne om å bruke andre apps klarte de ikke å finne dem. Dette på et nytt nettbrett med bare noen få apps installert.

Vi vet fra våre brukertester av andre nettbrett og mobiltelefoner at brukere lett skaffer seg mange apps, mange av dem brukes sjelden og blir ofte ikke gjenkjent, selv med statiske ikoner som aldri forandrer seg.

Teorien er uten tvil å tiltrekke seg brukere ved kontant å forehåndsvise nye bilder og annet interessant innhold innenfor rammene. Men resultatet gjør Surface’ start-skjerm til et insisterende blinkende, ustyrlig miljø som føles som et dusin karneval-innkastere skriker mot deg samtidig.»

– Liker Windows 7

Nielsen ser seg nødt til å på forhånd forsvare seg fra sinte Windows-fanboys, og avsluttet derfor med følgende:

«Jeg har ingenting imot Microsoft. Det har seg sånn at jeg synes Windows 7 er et bra produkt, og Windows 8 et dårlig et.

Jeg kom frem til disse konklusjonen fra de første prinsippene om menneske-maskin interaksjons-teori og ved å observere brukere i vår nye undersøkelse. Man er ikke nødt til å hate eller elske et selskap for å analysere UI-designet.»

Kilde:
Useit.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse