Ved hjelp av en KMS-server som tar i mot alle typer nøkler, og en mediasenter-pakke som er gratis til januar, aktiveres Windows 8.

Annonse


Tidenes pirat-flause fra Microsoft

Nå kan ikke piratene bare installere OS-et og prøve det gratis noen uker, men til og med aktivere det. Det mest oppsiktsvekkende er at det er Microsofts egen programvare som gjør dette mulig.

Microsofts pirat-flause

For når Windows først er aktivert betyr det at Microsofts servere trolig ikke vil kunne flagge produktet som piratkopiert.

Så hva er det egentlig som skjer? Jo, det er litt det samme som skjedd rett før den offisielle lanseringen, men med en liten vri: piratene aktiverer ved hjelp av en illegal KMS (Key Management Service)-operasjon og bruker oppgraderingspakken Windows Media Center vi tidligere har skrevet om, og som er gratis til januar 2013.

Så enkelt gjøres det

Piratene installerer Windows 8 med en hvilken som helst nøkkel, om den er brukt spiller ingen rolle. Man aktiverer så nøkkelen mot en KMS-server som ikke har noen som helst nøkkel-krav. Dette gir brukeren 180 dagers gratis-bruk av Windows 8.

Annonse


Det er her Windows Media Center gjør sin greie, for når man installerer Windows Media Center sjekker ikke denne programvaren om man har en gyldig Windows 8-nøkkel.

Det store problemet til Microsoft, og som er piratenes reddende engel, er at WMC så erstater den ikke-gyldige nøkkelen med en gyldig en. Med andre ord sitter piratene igjen en Windows 8-versjon som er aktivert på en måte Microsoft neppe kan oppdage.

Kilde:
WindowsWave
Reddit

Annonse