Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Norske Elliptic Labs har utviklet ultralyd-teknologi som kan styre Windows 8 i løse luften.

Slik har du aldri sett Windows 8-berøring før

Norsk selskap med ultralyd-berøring.

Det norske selskapet Elliptic Labs ønsker å revolusjonere flerberøring ved hjelp av gestbasert ultralyd-teknologi.

Egenutviklet programvare fikser biffen

For med selskapets teknologi er det ikke lenger nødvendig å berøre skjermen, det holder å holde hånda noen cm. unna.

«Elliptic Labs som har kontorer i Oslo og Palo Alto, California, er ledende innen ultralydbasert teknologi for berøringsfri styring av PC-er, tablets og smarttelefoner. Den patenterte teknologien er svært responsiv og bruker lite strøm.

Dette gjør den langt mer anvendelig enn alternative kamerabaserte teknologier som kjapt tapper batteriene», forklarer selskapet i pressemeldingen, og presiserer at selskapets programvare, Windows 8 Gesture Suite, gjør det mulig å levere berøringsfrie versjoner av alle gestene i Microsofts nye operativsystem.

Samme prinsipp som radar

Men hvordan er det egentlig mulig å berøre en berøringsskjerm uten å ta på panelets sensorer? Jo, ved hjelp av lydbølger og mikrofoner. Disse detekterer håndbevegleser på samme måte som en radar finner objekter.

Som selskapet selv forklarer: «Mens kamerabaserte løsninger er avhengige av at håndbevegelsen skjer foran kameralinsen, vil Elliptics ultralydbaserte løsning også se håndbevegelser ut på sidene av skjermen.»

Blue blir en større oppdatering av Windows 8 til stasjonære og nettbrett, såvel som en oppdatering av Microsofts nett-tjenester som Hotmail og SkyDrive for å nevne noen.
(Ill.: Elliptic Labs)

– 95 prosent lavere strømbruk

Ifølge det norske selskapet er teknologien både billig og med god støtte uansett fra hvilken vinkel man sitter i i forhold til maskinen.

Sensorene er heller ikke avhengig av lys (den kan brukes i bekmørket såvel som i sterkt sollys), og den bruker lite strøm (95 prosent mindre enn andre kamerabaserte gest-løsninger, ifølge selskapet) – en stor fordel på bærbare.

Utviklerpakken klar

Utviklerpakken er klar allerede nå. Ønker du å prøve deg, besøk ellipticlabs.com. Om selskapet klarer å få med seg mobil og nettbrett-produsenter gjenstår å se, men i pressemeldingen skryter selskapet av at de «arbeider med ledende produsenter av mobiltelefoner, tablets og ultrabooks samt komponent- og plattformleverandører som har tydelige ambisjoner i markedet for mobil teknologi»

Selskapets Starter Kit for laptops-SDK er allerede tilgjenglig. Det samme er Windows 8 Gesture Suite.

Se selv hvordan det fungerer:

Kilde:
Elliptic Labs pressemelding

Stikkord: berøring, windows 8