Den blir neppe slik. Dette er en av de mange fantasifulle iTV-bildene der ute.

Annonse


– «iTV» er like rundt hjørnet

Helt siden Walter Isaacsons store Steve Jobs-biografi har spekulasjonene gått høyt om en ny og etter sigende revolusjonerende TV-løsning fra Apple – populært kalt «iTV».

– Enkel å bruke
– Jeg vil lage en TV som er helt enkel å bruke. En TV som synkroniserer sømløst med alle dingsene dine via iCloud. Den vil ha det enkleste brukergrensnittet du kan tenke deg. Jeg har endelig knekket koden, skal Jobs ha sagt til sin biograf.

Siden har flere datoer blitt «spikret» og flere teorier om hva TV-satsingen innebærer blitt lansert fra mer eller mindre troverdig hold.

Har det fra kabel-aktører
Men i dag er det virkelig grunn til å sperre øynene opp. For ifølge det store, velrennomerte analysebyrået og investorselskapet Jefferies er det svært sannsynlig at Apples TV-satsing nært forestående.

Annonse


Kilden er Jefferies forbindelser innen kabel-verdenen.

– Jobber med beregninger
– Samtaler med våre kontakter i bransjen tyder på at i det minste én stor aktør med ansvar for flere systemer i Nord-Amerika nå jobber for å beregne hvor mye kapasitet som er nødvendig for å møte en ny Apple-enhet på bredbåndsnettene. Vi tror dette potensielt vitner om en nært forestående lansering av Apple TV, skriver analytikeren James Kishner i en investormelding om nettselskapet Arris.

Og da mener han ikke boksen Apple TV, som jo har vært i salg i flere år allerede. Det dreier seg enten om en TV-modell eller en ny tilleggsboks som er mer avansert og har rikere tilbud enn dagens Apple TV.

TV-revolusjon?
De fleste tror at direktesendt TV vil være en del av tilbudet, og at samtidig film- og TV-tilbudet vil bli utvidet og dermed ha flere titler som kommer parallelt med DVD/Blu-ray-utgivelser.

Få tror at Apple vil lage eget innhold. Men mange tror at Apple i likhet med Netflix vil sikre seg attraktive film- og serienyheter som bare lanseres hos dem.

På tvers av markedet
Det viktigste er likevel at Apples TV-løsning etter alt å dømme vil gi folk langt større fleksibilitet til å se TV på tvers av pakkeløsninger og enkeltleverandører som nå dominerer markedet.

Apple skal lenge ha ligget i forhandlinger med film- og TV-distributørene om dette, uten å få gjennomslag. Er Jefferies-rapporten riktig, har de sannsynligvis oppnådd en avtale, slik de i sin tid gjorde med platebransjen om iTunes.

TV eller boks, eller begge deler?
Om det blir en TV, er det mye som tyder på at den vil bli produsert av Sharp og komme to skjermstørrelser: 32 og 37 tommer. Altså vesentlig mindre enn de TV-ene nordmenn flest foretrekker å kjøpe i dag.

Årsaken skal være at prisen må holdes nede for å nå massemarkedet, og at for eksempel 50-tommere med Apples innebygde løsning ville blitt for dyrt for folk flest.

På grunn av dette tror mange at det kan være snakk om både små og rimelige TV-er og en selvstendig boks (også den trolig med lav pris) for de som allerede har eller planlegger å skaffe seg en større skjerm.

Kilder:
TVpredictions.com
Tech2in.com

Annonse