Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HPs PC-sjef Todd Bradley satser på bedrifts-nettbrett, men bruker også en god del tid på å kritisere Surface RT, Microsofts ARM-nettbrett som ikke kan kjøre x86-kode.

– Dyr, treg og ikke konkurransedyktig

Oppdatert: HPs PC-sjef slakter Surface.

I et intervju med IDG Enterprise avslører HPs PC-sjef Todd Bradley hva han egentlig mener om Microsofts nettbrett Surface RT.

Microsoft kommer ikke godt ut av det.

– Dyr, treig og ikke relevant

Bradley er overhodet ikke imponert over Microsofts semi-lukkede ARM-nettbrett, og hevder det er både tregt og klumpete: rett og slett ingen god opplevelse.

Det stopper ikke der: toppsjefen hevder også Surface er for dyr, og at «pressen har gjort Surface til en større greie enn det hva resten av verden oppfatter det som,» og føyer til at den ikke kan konkurrere i markedet.

– Bitteliten lansering

Bradley er på generelt grunnlag ei heller fan av Windows 8, og mener Microsoft ikke prøver så hardt som de later som.

Dette mener han backes opp av selskapets relativt forsiktige Surface-lansering i et knippe utvalgte land.

I august kommenterte en annen HP-sjef Microsofts nettbrett, men var langt mindre kontroversiell, og mener produktet kun er Microsofts måte å vise sine maskinvare-partnere hvordan ting skal gjøres.

Neppe et engangsforsøk

Akkurat det gjenstår å se nå som det har dukket opp rykter som trolig har avslørt at Microsoft jobber med et 7″ Xbox-nettbrett.

Ikke minst det at Steve Ballmer nå omtaler selskapet som et «enhets og tjenesteselskap».

Dette sier Microsoft om sine partnere

Oppdatert, 14:46:

Dette sa forøvrig Steve Ballmer til Reid Hoffman om sine partnere (i det samme intervjuet han langet mot Android og iOS):

«Det har vært et skifte. OEMs vil fortsatt bygge brorparten av Windows-enheter. Når det sagt er det klart at det er en nyskapnings mulighet i koblingen mellom maskinvare og programvare – og det må ikke gå upåaktet hen hos Microsoft.

Vi fortsetter å jobbe med HP, Dell, Toshiba, Sony, Acer og Asus, samt HTC, Nokia og Lenovo. Men der det er innovasjon som krysser maskinvare og programvare-grensen kommer de ikke til å gi seg.

Programvare er fortsatt en ferdighet å ha, men når man skal entre markedet vil det være en kombinasjon av enheter og elektroniske tjenester.

Surface er i bunn og grunn en PC. OEM-ene gjør et flott arbeid, og det begeistrer oss. Det samme er tilfelle hva angår telefoner. Det er ikke nødvendig å gjenta hva andre allerede har gjort briljant.»

Isåfall påstår Ballmer indirekte at ingen andre har laget gode Windows-nettbrett.

Les hele intervjuet.

Kilde:
Citeworld

Stikkord: hp, Microsoft, surface