Hopp til navigasjon Hopp til innhold
P1000617 (Ill.: Trond Bie/ITavisen.noTrond Bie/ITavisen.no)

Vi har prøvd LGs rålekre Nexus 4

Denne er det verdt å ta en nærmere kikk på.

Vi har nettopp vært hos LG og sett på deres nye Android-flaggskip Nexus 4. Vi er imponerte.

Rålekkert design

For Nexus 4 ligger svært godt i hånden, og har dessuten en svært høy byggkvalitet. Balansen er god og vekta er lav. Lei av iPhones skarpe kanter? Da er dette mobilen du definitivt bør teste.

Vi snakker design helt på høyden med de best designende mobilene på markedet, og med de riktige materialene. Ok, så vil kanskje ikke alle elske at baksiden er av glass, men det ser veldig lekkert ut, og føles robust.

Android 4.2

Mobilen kommer selvsagt med den nyeste Android-versjonen, altså 4.2, som seg hør og bør på en Nexus-mobil. Nytt i Android 4.2 er blant annet forbedret Google Now, 3D-panorama og en veldig smart måte å taste på: istedet for å taste på en bokstav av gangen kan man «tegne» ordene. Dette gjøres uten å flytte fingeren fra tastaturet, og det fungerer overraskende bra – og det var første gang vi testet.

Spesifikasjoner

LG startet faktisk med å unnskylde seg for å ikke være dårlige til å oppdatere til de nyeste Android-versjonene, og presiserte at tilliten de nå har fått av Google betyr mye for dem. Vi er glade for at LG for prøve seg, for mobilen er rålekker.

Nytt i år er at Nexus-maskinvaren er helt på topp med andre toppmobiler fra konkurrentene, men det er noen mangler også: kameraet har noe lavere MP enn LGs kommende Optimus G-toppmobil som kommer i første kvartal neste år (og som blir hovedattraksjonen til selskapet under Mobile World Congress vi vi skal dekke tidlig neste år), og det mangler LTE – noe som i hovedsak er et problem for amerikanerne.

I Norge går ikke utbyggingen akkurat i forrykende tempo med støtte kun i de største byene. Nexus 4 støtter dessuten den kjappeste 3G-standarden på 42Mbps.

Oppdatert:

* Qualcomm Snapdragon S4 Pro CPU – 1.5GHz Quad-Core Krait CPU-er
* Android 4.2, Jelly Bean
* 3G (WCDMA), HSPA+

* 4.7″ WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768)
* 8GB / 16GB-modeller
* RAM: 2GB

* Kamera: 8.0MP bak / 1.3MP HD front
* Batteri: 2,100mAh Li-Polymer
* Snakketid: 15.3 timer / Standby: 390 timer

* Størrelse: 133.9 x 68.7 x 9.1mm
* Vekt: 139g
* Trådløs lading, NFC

Rett under 4500 kroner

Veiledende utsalgspris på Nexus 4 16GB blir 4490 kroner når den lanseres en gang i år, forhåpentligvis før jul. LG hadde ingen dato til oss, men lovte å sende en pressemelding når alt er spikret.

Nexus 4 blir forøvrig solgt via de sedvanlige salgskanalene da den norske Google-butikken fortsatt ikke er prioritert. Der finnes det kun gamle Nexus-modeller. Norge er for lite, og fokuset er på de syv stor-landene som allerede har hatt et godt tilbud i Nexus-butikken i lengre tid.

ITavisen.no kommer tilbake med en fullverdig test om ikke alt for lenge.


Stikkord: lg, nexus, nexus 4