Politiet har en vanskelig IT-hverdag, ifølge to politibetjenter i Oslo.

Annonse


Slik er politiets håpløse IT-hverdag

De må huske opp mot ti brukernavn og passord. Nødnettet har bare delvis dekning. GPS-systemet er ikke oppdatert fordi regningen ikke er betalt.

Fram med kartboka!
Dermed må lovens håndheve fortsatt kjøre rundt med kartboka og bruke tid på å søke gjennom flere systemer for å få rede på om en pågrepet person har rulleblad.

Slik beskriver Andre B. Stormorken og Jan Erik Bresil sin hverdag som patruljerende politibetjenter i Oslo.

«Krasj 2» nede igjen
I innlegget som de to har publisert i Aftenposten heter det blant annet:

Annonse


I politiet har vi fått nytt datasystem. Det har vel kostet ca. to-tre milliarder kroner og heter “Dash 2”. Politifolks IT-hverdag skulle bli mye bedre. Fra jeg logger meg på PC-en tar det ofte ti minutter til mailboksen dukker opp, hvis den i det hele tatt dukker opp.

Smarttelefon, nei takk!
Mange vanlige norske borgere tar opp sin marttelefon når de ser noe mistenkelig. Og ikke sjelden havner bildene i aviser og på TV.

For politiet er det tydeligvis ikke like enkelt:

Jeg tok noen bilder på åstedet med telefonen min. Da er det fint at jeg ikke kan legge inn bildet fordi den nye dataen blir midlertidig ødelagt av å kobles til en smarttelefon.

Jeg sikret også en overvåkingsvideo av hendelsen. «Krasj 2» støtter selvfølgelig ikke videoformatet. For å installere nødvendig programvare må jeg ringe til IKT kundeservice på dagtid og vente til de har tid til å installere programmet jeg sitter med på en CD i kveld, skriver politibetjentene.

Ikke penger til å betale for GPS
Det er heller ikke lett å finne fram for politifolk som det er for oss andre som er så heldige å kunne bruke Google:

Adressen vi skal til finnes ikke på GPS-en, ettersom det ikke er penger til å betale for oppdatering av kartverket i GPS-en. Vi må som vanlig bruke kartboken.

Annonse