Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Steven Sinofsky forlater Microsoft med umiddelbar virkning. Sinofsky hadde blant annet ansvaret for den vellykkede snuoperasjonen etter Windows Vista, og har akkurat levert Windows 8 som er selskapets store nettbrett-håp. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Windows-sjefen forlater Microsoft

Sjokkmelding fra selskapet.

Steven Sinofsky, Windows-sjef og mannen bak Windows 8 og Surface, forlater selskapet i dets mest kritiske periode noensinne.

Les også: Derfor er han ute.

Sinofsky ute

Programvaregiganten er inne i den største omorganiseringsprosessen noensinne, og har akkurat lansert to stor-produkter: Windows 8 og Windows Phone 8, og et helt nytt brukergrensesnitt på alle sine viktigste produkter.

Nyheten kommer derfor som et sjokk på bransjen.

Hverken Microsoft eller Sinofsky har gitt noen forklaring hvorfor denne endringen kommer nå, men ifølge the The Verge skal det være være snakk om samarbeidsproblemer, og ikke direkte grunnet produktutvikling eller jobbytelse.

Tami Reller tar over Windows-forretningene, mens Julie Larson-Green tar over for Windows-programvaren og utvikling. Endringene skjer umiddelbart.

Takker for seg

«Det er umulig å telle de velsignelsene jeg har mottatt i løpet av mine år hos Microsoft. Jeg er ydmyk av profesjonaliteten og generøsiteten fra alle jeg har vært heldig å jobbe med i dette fantastiske selskapet,» heter det i en pressemelding fra Sinofsky.

I et internt brev til sine ansatte skriver Microsoft-sjef Steve Ballmer følgende:

«Nå som vi går inn i denne nye epoken, og med den vellykkede lanseringen av Windows 8 og Surface bak oss, har Steven Sinofsky besluttet å forlate selskapet.

Steven kom til Microsoft i 1989 som en programvare-utviklingsingeniør, og har bidratt til at selskapet på mange måter i fra arbeid som teknisk rådgiver for Bill Gates, til å lede utviklingen av Microsoft Office-forretningen til hans vellykket ledelse av Windows og Windows Live, samt Surface.»

Hun tar over

Det er altså Julie Larson-Green som tar over for Sinofsky. Larson-Green har vært hos selskapet siden 1993 og har ansvaret for programledelse, brukergrensesnitt og forskning på Windows 7 og 8.

Hennes nye rolle vil omfatte all «fremtidige Windows produktutvikling, i tillegg til mulige fremtidige maskinvare-muligheter», heter det i en melding fra Microsoft.

Ballmer beskriver henne som «den helt klar beste personen for jobben», men hva som egentlig har hendt hos Microsoft kun to uker etter Windows 8-lanseringen er enda ikke kjent.

Kilder:
The Verge
Microsoft

Stikkord: Microsoft, windows