Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kaspersky skal advare Facebook-brukere mot farlige lenker. (Ill.: Kaspersky Lab)

Slik skal Facebook beskytte deg

Håper på å stoppe farlige Facebook-lenker.

I dag melder Kaspersky at de har innledet et sikkerhetsamarbeid med Facebook.

Inngår samarbeid

Facebook sliter med et økende problem ondsinnede lenker og apper som automatisk laster opp innlegg fra brukere uten at de er klar over det:

«Det er større sannsynlighet for at du klikker på en lenke hvis du har fått den fra en venn, og dette er noe nettkriminelle vet å utnytte.

Ondsinnede Internett-adresser kan automatisk dele seg selv med en persons kontaktliste – uten at denne personen er klar over det – og linken virker dermed mer troverdig. Fra nå av blir det imidlertid vanskeligere for nettkriminelle», hevder selskapet i den ferske pressemeldingen.

Slik fungerer det

«Når Facebook-brukere deler eller klikker på en lenke de har fått fra en venn blir den nå automatisk matchet mot Kaspersky Labs database av ondsinnede nettsteder. Dersom lenken tilsvarer noen av dem som står på Facebooks liste over ondsinnede Internett-adresser får brukeren beskjed om dette, og blir så forhindret fra å besøke nettstedet.

Dette beskytter ikke bare datamaskinen og brukerens personlige informasjon, men hindrer også at den ondsinnede lenken sprer seg videre», forklarer Kaspersky.

Kilde:
Kaspersky Lab pressemeding

Stikkord: facebook, sikkerhet