Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Steven Sinofsky forlater selskapet han har jobbet i siden 1989. Meldingen kom som en stor overraskelse på Microsoft-ansatte, men hva som egentlig har skjedd vites ikke. (Ill.: Microsoft)

Derfor er han ute

Skal ha vært vanskelig å samarbeide med.

Nyheten om at Windows-sjef Steven Sinofsky forlater selskapet kom som en bombe i dag morges – dette er nemlig mannen mange trodde skulle bli Microsofts nye toppsjef etter Steve Ballmer.

Oppdatert, 10:04, 13.11.12:

Les hele Sinofsky avskjedsbrev her.

Ikke godt likt?

De fleste ansatte i Microsoft, unntatt toppledelsen naturlig nok, skal ikke ha visst om endringene før resten av verden, og nå kommer det stadig mer informasjon som muligens avslører hovedårsaken til at Sinofsky er ute av Microsoft.

Windows-ekspert og mangeårig Microsoft-kjenner Paul Thurrott er overrasket over nyheten, men som et totalt sjokk kommer det trolig ikke på ham.

– Har en magefølelse

Han skal nemlig i lengre tid ha hørt fra flere tidligere Microsoft-ansatte at Sinofsky skapte for mange konflikter på måten han ledet prosjektene sine på.

Følelsen Thurrott sitter igjen med nå som nyheten er kjent, er at han støtte for mange mennesker i selskapet han startet for i 1989.

«For mange kilder har fortalt meg historier om sjefer og ansatte som har forlatt Windows-avdelingen eller selskapet grunnet Sinofskys taktikker», skriver Thurrott

– Ingen spekulasjoner er sanne

«Jeg kan forsikre dere om at ingen av spekulasjonene kunne være sanne fordi dette var et personlig og privat valg som på ingen måte gjenspeiler spekulasjoner eller teorier man kan lese om meg, muligheter, selskapet eller dets ledelse,

Denne kunngjøringen er effektiv med øyeblikkelig virkning, og jeg vil hjelpe med den nødvendige midlertidige overgangen», skriver Sinofsky i dag.

Likevel må det ligge noe annet bak da dette ikke ble annonsert på forhånd, og ikke minst måten den kom brått på alle medarbeidere i selskapet.

Kilde:
Paul Thurrott’s Supersite for Windows

Stikkord: Microsoft, windows