Apples Tim Cook har nå lagt én av mange patentstrider bak seg.

Annonse


Nå er de ikke i krig lenger

HTC og Apple har kommet til patent-enighet.

10 år med fred

I helga ble det kjent, oppsiktsvekkende nok, at Apple og HTC har blitt enige om fred. Dette innebærer at alle pågående patentsaker de to har mot hverandre tilhører fortiden til, og at ingen av selskapene kan saksøke hverandre for patentbrudd de neste ti årene.

Ingen av partene vil avsløre detaljene, men HTC sier i hovedsak at summen ikke er dramatisk høy, og Apple at de vil fortsette å innovere: «Vi kommer til å fortsette å være laser-fokusert på produkt-innovasjon».

Windows Phone 8

Microsoft og Apple har også signert en lignende avtale, og det er jo grunn til å spekulere i om dette har noe med Windows Phone 8-satsingen å gjøre.

Annonse
Det er i hvert fall langt mer sannsynlig at det er snakk om programvare-patenter enn mobil-design, da HTC på langt nær har samme designspråk som Apple, eller i like stor grad har lånt rektangel-designet Samsung ble dømt for.

En av HTCs fordeler blir nå at de kan bruke flere mindre, men viktige, Apple-patenter som skrolle-strikk-effekten. Dessuten er det bedre for Apple å gi HTC lov å bruke disse programvaren-patentene enn Samsung, som er den største konkurrenten i markedet.

Har ingen gigantisk pengebinge

Helt overraskende er ikke nyheten: Tim Cook uttalte kort tid etter Jobs’ død at alle patent-sakene var slitsomme, og noe selskapet egentlig ikke ønsket å bruke tid på.

For HTC sin del er nok avtalen en god ting. Selskapet sliter for tiden med store inntekts-tap. Dessuten vant Apple mot Samsung i USA nylig, og HTC har neppe penger nok til å holde på med utallige rettsaker. Det har definitivt Apple.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse