Mitt Romney måtte gi tapt for Barack Obama. En del av årsaken kan ha vært en app som ikke virket, hevder mange republikanere nå.

Annonse


– App tapte valget for Romney

I kjølvannet av Barack Obamas overveldende valgseier leter republikanerne desperat etter forklaringer på hvorfor deres egen kandidat Mitt Romney tapte.

– Teknisk forklaring
Bortsett fra at hverken mannen eller hans politiske program appellerte til amerikanske velgere, er også teknisk svikt en del av forklaringen, hevder mange.

Appen Orca skulle samle velgerne rundt Romney.

Få skjønte noe
Dessverre både for Romney og det republikanske partiet var appen så vanskelig å bruke og så full av tekniske feil at knapt noen fant ute av den.

Annonse
Til alt overmål sviktet infrastrukturen på valgnatta, slik at de få som hadde funnet ut hvordan de kunne bruke den heller ikke kom noen vei.

– De ler av oss
Som kjent støttet en overveldende stor del av USAs IT-industri Obama. Republikanerne hadde dermed heller ikke politisk sett teknologien i ryggen.

– Dette er grunnen til at det republikanske partiet trenger å nærme seg Silicon Valley. Orca er ingen ting annet en en fadese. Folk ler av oss, skrev republikaneren Ali A. Akbar på Twitter valgnatta.

Harpunert app
Avisen Washington Examiner refererer en Romney-medarbeider som husker den tekniske fadesen slik:

– Noen sa Orca lå på stranda med en harpun gjennom seg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse