iOS 6 har de viktigste funksjone konkurrentene for lengst hadde fått på plass, men OS-et henger fortatt etter på mange områder.

Annonse


– Dette er Apples virkelige problem

Bloggen Counternotions vet hva som feiler iOS.

Problemene i kø for Jony Ive

Det er selvsagt et poeng at Apple har tatt «skeuomorphismene» alt for langt, men det er langt større og viktigere feil i Apples nettbrett og mobil-OS enn falsk skinn og liksom-treverk i iBooks-bokhylla.

Etter at det ble kjent at Scott Forstall får sparken (han skal jobbe i Apple frem til tidlig neste år), har mange påpekt at problemet til iOS er alt liksom-materialet Apple bruker i sine iOS-apps (også OS X, dessverre).

Derfor fikk han sparken

Men det mange har glemt er hvor utdatert iOS føles. Vi har flere ganger påpekt at iOS må gi brukeren større muligheter til å gjøre operativsystemet sitt eget, men det er ikke bare det som er problemet, langt ifra.

Annonse


iOS har også for dårlig utviklet deling generelt, og gjør det alt for vanskelig for brukerne å aktivere og deaktivere viktige funksjoner som Bluetooth og lysstyrke.

Dette må Apple gjøre noe med

Counternotions lister opp:

* Varselsenteret med svart lin-bakgrunn er et problem, men det verste er den er bekymringsfullt underdesignet.

* Seks funksjoner som tapper batteriet (GPS, WiFi, mobil-radioen, Bluetooth, varsler og skjerm-lysstyrken) krever fortsatt strevsomt mange klikk på flere forskjellige steder.

* iCloud skrivebords-integrasjonen og direkte fildeling mellom Apple-enheter er kronglete og langt fra «It Just Works».

* Mange Apple-apps som iWork-pakken tigger om å bli oppdatert. Andre som Preview, TextEdit og Contacs (OS X) trenger desperat et nytt grensesnitt.

* Kjerne-funksjoner som ordboka og iOS-tastaturets utførelese og auto-korrigering er ikke best i klassen.

* iOS-app organisering i bittesmå «mapper» med mikroskopiske ikoner på sider uten navn er på grensen til uleselig.

* Å navigere iOS-apps og data-deling blant apps generelt er fortsatt et stort problem.

Kilde:
Counternotions

Annonse