Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Snart kan du ta med deg kontoret også på din Android-telefon eller iPhone. (Ill.: Microsoft)

Office for absolutt alt

Android og iOS-versjoner over nyttår.

Microsofts Ofice-pakke er med Word, Excel og Powerpoint fortsatt helt dominerende når det gjelder tekstbehandling, regneark og presentasjoner.

Kommer tidlig i 2013
Kontorpakken har lenge vært tilgjengelig for Mac-brukere, men nå kommer den også for iOS- og Android-brukere.

Ifølge kilder nær Microsoft som The Verge har snakket med skal pakken lanseres for de mobile plattformene tidlig i 2013.

Til og med Symbian…
Allerede 10. oktober kunne Microsofts tsjekkiske produktsjef Petr Bobek fortelle det tsjekkiske nettstedet Ihned at Microsoft planla en Office-løsning for Android og iOS for lansering i mars 2013.

I samme slengen omtalte Bobek Office for Windows Phone 8, Windows 8 RT og til og med for Symbian, Nokias gamle mobil-OS.

Vil være overalt
Nå ser det altså ut som om utrullingen for konkurrerende, mobile plattformer er spikret, og at brukere av Samsung- (med flere) og Apple-telefoner allerede like over nyttår kan ta i bruk de populære kontorapplikasjonene.

Dermed vil Office være tilgjengelig for så å si alle tenkelige plattformer, med ett stort minus: Linux. Men der i gården har de jo gratisløsningen OpenOffice (som også finnes for Windows og Mac).

Nettsky-utgaven
De mobile utgavene av Office vil basere seg på at man abonnerer på nettsky-utgaven Office 365.

Gjennom apper vil man på mobilen kunne se og endre data, men det vil naturligvis ikke være snakk om de fulle funskjonaliteten du får på en PC eller Mac.

Stikkord: android, ios, office