Apple vil ta Note 10.1 og Jelly Bean. Samsung ønsker å stoppe iPhone 5. Hvem som vinner får vi svaret på først i 2014.

Annonse


Gigantene møtes til stor-krig igjen

Nå går Apple etter Android 4.1 Jelly Bean i California, og innlemmer samtidig nye Samsung Galaxy Note 10.1 i rekken med Android-mål.

Ny rettssak i 2014

Apple vant som kjent mot Samsung i en 1 milliard dollars-rettssak 24. august i år. Det er nå (ikke overraskende) den samme retten Apple klager til.

Note 10.1 er ment å bruke sammen med stylus og markedsføres som et slikt produkt, i motsetning til iPad. Likevel sikter Apple seg inn også på slike produkter. I alt 17 stylus-produkter med mulighet (de må ikke nødvendigvis leveres med en) for å bruk av pen ønsker selskapet å stoppe.

Vil ta rotta på Jelly Bean

Note 10.1 kjører også snart Jelly Bean, det samme OS-et som også er å finne på Googles populære mini-nettbrett Nexus 7. Men enn så lenge er det kun Galaxy Nexus Apple sikter seg på av Jelly Bean-produkter selskapet ønsker å stoppe.

Annonse


Om Apple får til et Note 10.1-salgsforbud er høyt uklart. Dette fordi dommer Lucy Koh tidligere har avvist Apples lignende krav mot Galaxy Tab 10.1.

S III vs. iPhone 5 i 2014

Jelly Bean og Note 10.1-rettsaken er satt til å starte først i 2014.

Samsung på sin side har utvidet sin sak mot Apple som nå også innbefatter iPhone 5. Også Apple utvider sine smartmobil-anklager og har inkludert Samsungs toppmobil Galaxy S III i sin sak mot selskapet.

Kilde:
Bloomberg

Annonse