Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er vanskelig å sitte igjen med følelsen at Microsoft tar Surface seriøst, og enda viktigere, er stolte av produktet med en så lav tilgjengelighet.

– Surface tregere enn en smartmobil

Sjokkerende tall fra Futuremark.

Futuremarks JavaScript-testverktøy Peacekeeper avslører oppsiktsvekkende opplysninger.

Oppsiktsvekkende dårlig på surfing

For i deres test, med forbehold om at den faktisk gjenspeiler ekte-verden-bruk, så scorer Microsoft Surface med Nvidias ganske så kraftige Tegra 3-brikke veldig dårlig.

Det er nesten så man tror det er noe feil med testprogrammet, for der langt ned på listen, rett over Galaxy S II, men under alle andre i testen ligger Surface:

Ikke annet å si enn at det er veldig skuffende HTML 5-ytelse på Surface.
(Ill.: Futuremark)

Tester HTML 5-hastighet

Peacekeeper er en universal nettleser-test som tester HTML 5-hastigheten på nettbrett og mobiler. På topp ligger Apples nyeste iPad (4. generasjon), andreplass tar iPhone 5, mens tredjeplass er Samsung sin med Galaxy S III.

Til og med nye, og ikke særlig kraftige iPad Mini (i hovedsak iPad 2-innmat) slår Surface med god margin i testen (515 mot 348 poeng), men taper for Samsungs toppmobil S III.

Dette sier Futuremark

Futuremark skriver følgende om det oppsiktsvekkende test-resultatet:

«Testet med Peacekeeper, vår universelle nettleser-testprogramvare, er Microsoft Surface tregere enn iPad 2 og Galaxy Tab 10.1. Det er en ting å være tregere enn andre nettbrett, men Surface er også tregere enn de nyeste telefonene.

For eksempel er nettleser-ytelsen til Galaxy S III nesten det dobbelte av Surface, og iPhone 5 er mer enn to og en halv ganger raskere.

Forresten, resultatet fra Surface er i tråd med andre Tegra 3-enheter når du kjører den interne beta-byggversjonen av vår neste 3DMark-utgave, noe som gjør nettleser-ytelsen enda mer skuffende.

Internet Explorer 10 er fortsatt langt bak konkurrentene når det gjelder fart.»

Ikke Tegra 3 sin feil

Mye av dette ligger nok heldigvis i nettleseren Internet Explorer 10, og ikke Tegra 3 som leverer god 3D-ytelse. Vi håper Microsoft oppdaterer nettleseren så den leverer bedre HTML 5-ytelse.

Peacekeeper fungerer på alle PC-er, nettbrett, smartmobiler og andre enheter med støtte for HTML 5. Windows, Mac, Linux, Android, iOS og andre OS er støttet.

Test selv her.

Mer informasjon om test-metodikken her.

Kilde:
Futuremark pressemelding
Futuremark

Stikkord: nettbrett, surface