google_blokk

Annonse


Piratene fortsatt øverst

For litt over ett år siden foreslo Storbritannias kulturminister Jeremy Hunt at Google skulle fjerne alle treff på piratsider via sine søk.

Nedgraderer søk
I august i år gikk Google endelig med på den britiske idéen. I tre måneder nå har britene levd med at Google sensurerer. Eller som det heter på fint: Nedgraderer søkeresultater.

Samtidig har Google på oppfordring fra film- og platebransjen valgt å fjerne auto-fullføring av søk som «BitTorrent», «RapidShare», «uTorrent» og «Megaupload», samt en rekke henvisninger til det som vanligvis oppfattes som ulovlig distribuert, opphavsbeskyttet materiale.

Piratene fortsatt øverst
Nå viser det seg at planen ikke virker. For fortsatt havner piratsiden øverst om du søker på en populær låt, artist eller film.

Annonse
Vel å merke dersom du er litt smartere enn både britiske myndigheter, Google, film- og platebransjen tror du er.

Isohunt på topp
Søker du i Norge for eksempel på «The Dictator download» får du opp piratsiden Isohunts versjon av den populære filmen øverst.

Prøver du det samme i Storbritannia, vil den lovlige betalsiden movie2k havne øverst med tilbud om å laste ned. De ulovlige sidene er ikke å se, i hvert fall ikke på de første sidene.

Prøv med «torrent», da…
Om du derimot (fortsatt som brite) forsøker med «The Dictator torrent», så kommer de ulovlige godsakene på rekke og rad -med selve Piratskuta aller øverst.

Med andre ord har det britiske «torrent-forbudet» et så stort hull at du nærmest kan plassere Operaen i det.

Rasende regjering
Nå vil den britiske regjeringen på vegne av film- og platebransjen sjekke en gang til om Google har gjort jobben sin.

Og kulturministeren truer nå med at det som så langt har vært frivillig innsats kan bli lovpålagt.

Kilder:
The Guardian
Torrentfreak.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse