Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne veggen deiser rett ned på en mann som tråkker på en Live Tile. Heldigvis er det skåret ut et stykke akkurat der veggen treffer. (Ill.: Microsoft/YouTube)

Se Microsofts elleville Oslo-stunt

Nok en grunn til å hate nordmenn?

Å f… Hele veggen raser!

Akkurat slik ser det ut på en reklamefilm Microsoft la ut i går for å markedsføre Live Tiles (firkantene på Metro-startskjermen) i Windows 8 og Windows Phone 8.

Datarock på Thunderbar
Filmen, som i hvert fall etter de innledende bildene er tatt opp i Bogstadveien i Oslo (og nattscenene muligens på Grünerløkka), viser den fiktive klubben Thunderbar.

Bandet som spiller er Datarock, og mens en nysgjerrig forbipasserende stiller seg opp på den lysende Live Tile-flisen i bakken utenfor klubben detter plutselig hele veggen ut!

Slipper såvidt unna
Det er heldigvis skåret ut et rektangulært stykke, slik at mannen som står på Live Tile-flisen så vidt unngår å bli truffet.

Som folk i kommentarfeltet påpeker er det hele selvsagt filmtriks, og vi er i likhet med kommentatorene rimelig sikre på at de fleste av deltakerne er statister og skuespillere.

– Husk: De ga Nobelprisen til Obama
Videoen er til nå sett av 42 000 på YouTube, mange av dem tydeligvis utlendinger.

En av dem kommenterer videoen slik:

– Norge suger «Murica»s p…kk hele tiden. Husker dere Nobelprisen til Obama? Norge…

Murica er ifølge Urban Dictionary et lett ondsinnet kallenavn for USA, brukt for å karakterisere folk som ha lav utdanning og dårlig engelsk uttale.

Og her kan du se videoen:

Stikkord: Microsoft, windows 8, windows phone 8