Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ideapad Yoga 11'_Clementine Orange_Hero_09_interfa (Ill.: Lenovo)

Denne har vi lyst på!

Lenovo frister med smarte Windows 8-maskiner.

Lenovo feirer 20 års-jubileum og lanserer en rekke spennende Windows 8-maskiner.

Feirer 20 år med Windows 8

Lenovo har en stolt laptop-historie, men har først og fremst siktet seg inn på bedriftsmarkedet med ThinkPad-merkevaren, men nå satser de også for fullt på forbrukermarkedet med IdeaPad-serien i kombinasjon med Windows 8.

De mest interessante modellene er å finne i den nye Yoga, Lynx og Twist-serien. Yoga-maskinene ble introdusert på pressekonferansen med en Bond-inspirert reklamefilm regissert av tidligere Bond-regissør Martin Campbell. Se den nederst i artikkelen.

Her er Lenovos nye Windows 8-maskiner (og noen gamle):

PC+

Selskapet har selger sine Windows 8-maskiner som et ledd i det de kaller PC+-æraen, altså bærbare med roterbare skjermer, hybridløsninger og selvsagt berøring. Innlemmet i begrepet er også Lenovos skyløsning «SugarSync».

Yoga-maskinene starter på 11″, representert ved RT-maskinen Yoga 11″ – en kompakt, liten og smart designet bærbar med Microsofts lukkede versjon av Windows 8. Som vanlig på RT-maskinvare leveres grafikk og CPU-løsningen av Nvidia i form av Tegra 3-brikken med fire kjerner.

Spennende Yoga

Når man plukker opp de nye maskinene merker man med en gang at dette er maskiner fra Lenovo. De bruker mye av de samme materialene som tidligere, byggkvaliteten ved første berøring god, og designspråket er like nedtonet som selskapet alltid har levert.

Maskinenen som definitivt skiller seg mest ut er IdeaPad Yoga 11″ grunnet sitt klementin-oransje-fargede skall (13″-modellen leveres i «silver gray»). Fargen høres kanskje sprø ut, men tar seg godt ut og sørger for nødvendig differensiering i det ellers grå PC-markedet. Mer av dette Lenovo.

IdeaPad Yoga 11".
(Ill.: Lenovo)

– Vår programvare er Microsoft-godkjent

Lenovo kommenterte også dette med bundlet programvare som er en pest og en plage når man kjøper en PC med Windows.

Nå er det ikke slik at Lenovo ikke gjør akkurat det samme som andre og legger med programvare, men selskapet mener at deres programvare faktisk har nytteverdi («beriker» er ordet de brukte), og at nevnte programvare ikke gjør maskinene tregere.

Dette fordi programvaren Lenovo installerer på sine maskiner er sertifisert av Microsoft, og derfor ikke skal gi dårligere oppstartstider eller ytelse. Vi får se.

Se Thinkpad-maskinene gjennom historien:

Priser og spesifikasjoner

Dette viste de frem:

* Lynx er en 11.6″ hybrid-maskin med avtagbar skjerm og to-kjerne Intel Atom CPU.

* IdeaPad Yoga er berøringsmaskiner, og kommer i 11″ og 13″-modeller. Førstnevnte er eneste Lenovo-bærbar med Windows RT. 13″ er koster 8950 kroner. 11″: 799 euro (5800 kroner).

* Twist er en 12.5″ bærbar med roterbar skjerm. De leveres med Intel-grafikk og Core i-CPU-er helt opp til Core i7. Pris fra 9185 kroner. Tilgjengelig fra og med denne uken.

Priser og tilgjengelighet på de andre modellene er foreløpig ikke tilgjengelig.
Flere spesifikasjonene for IdeaPad Yoga-maskinene finner du hos Lenovo.

Andre priser

Andre nye Lenovo bærbare (norske priser er i skrivende stund ikke tilgjengelig):

* Lenovo G780: ca. 5499 DKK
* IdeaPad U310: ultrabook: ca 5999 DKK
* IdeaPad Z580: pris ikke kjent
* Lenovo G580: ca 3999 DKK

Gizmodo har allerede testet Lenovos 13″ Yoga, og er som oss imponerte over hva vi fikk se.


Stikkord: lenovo, Maskinvare, windows 8