Microsofts nettleservalg i IE.

Annonse


Mozilla skylder på Microsoft

EU kan ende opp med å gi Microsoft bot for ikke å vise nettleservalg-boksen i hele seksten måneder.

Enige med EU i 2009

Microsoft og EU ble nemlig enige om denne løsningen i 2009, en avtale Microsoft har brutt, ifølge EUs kontrollorgan. Microsoft på sin side hevder det hele var en teknisk feil. EU undersøker nå om denne unnskyldingen holder eller ikke.

Denne uken ble det kjent at Mozilla er svært misfornøyde med det EU mener er et avtalebrudd, og skylder på programvaregiganten for at færre lastet ned Firefox i perioden.

Mozillas tall.
(Ill.: Harvey Anderson)

10 millioner tapte nedlastinger?

Mozillas advokat: «Vi tapte et betydelig antall nedlastinger grunnet Microsofts problemer», og advokaten hevder at daglige nedlastinger av nettleseren gikk ned med hele 63 prosent til 20 000 «før Microsoft tilbød valget igjen».

Annonse
Når brukerne igjen fikk veldige hevder Mozillas advkokat Harvey Anderson at tallet steg til 50 000 daglige nedlastinger. Ifølge Andersons beregninger er tapet på mellom 6 til 9 millioner nedlastinger i perioden valget ikke var tilgjengelig.

Kilder:
Computerworld
Harvey Anderson

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse