Mark Zuckerberg bør ha noe nytt og spennende å komme med i kveld.

Annonse


Ingen vil like Facebooks svar til Human-Etisk Forbund

Human-Etisk Forbund har uttrykt stor irritasjon over at de tvinges til å teste nye Facebook-funksjoner.

Facebooks svar

Og Human-Etisk Forbund kommer neppe til å bli glade for svaret vi fikk fra Facebooks PR-selskap Nortern Link PR, representert ved Jan Fredriksson.

Til ITavisen.no forklarer han følgende:

«Facebook utvikler stadig nye tjenester for at de skal bli så relevante som mulig for både brukere, sider og annonsører.

Annonse


Generelt sett finnes det mye informasjon på Facebook.com for hvordan som selskap skal oppføre seg for å uttrykke sine synspunkter», forklarer PR-selskapet.

De henviser Human-Etisk forbund og alle andre som føler de misbrukes som et ledd i et stor beta-test til facebook.com/help.

Hvem hos Facebook leser egentlig dette? Selskapet henviser til dette skjemaet for personer, selskap eller organisasjoner som ønsker å utrykke sin misnøye.

Nekter å fjerne beta-funksjoner

Facebook ser ikke ut til å ville ta innover seg problemene det medfører for grupper at slike ting beta-testes uten forvarsel.

Vi var langt fra fornøyde med det første svaret, og så oss derfor nødt til å spørre enda en gang om det virkelig er sånn at man ikke kan melde seg ut av beta-testing.

Facebook viker ikke en tomme, og henviser til sitt første svar:

«Vennlist se tidligere svar. Facebook har ingen interesse av å tvinge noen aktør. Istedet oppmuntres tilbakemeldinger via de kanaler som finnes lett tilgjengelige.»

Tvang eller ikke, i realiteten har ikke Human-Etisk Forbund noe annet valg enn å være ufrivillig beta-tester.

– Jeg har kontaktet dem tre ganger

Til ITavisen forklarer Even Gran at han i alt tre ganger har rapportert inn den nye rangerings-algoritmen via skjemaet Facebook henviser til. Til nå har han ikke fått et eneste svar.

Det har heller ikke hjulpet Gran at han har lagt ved en illustrasjon som enkelt forklarer problemet.

«Sorteringsrekkefølgen av vår side «Ingen liker å bli lurt» er ikke lenger kronologisk. Dette forstyrrer diskusjonene. For å ha en dialog og en diskusjon, må man ha kronologi.

Vi har hørt at vi er en del av en testkjøring på Facebook der dere eksperimentere med nye måter å sortere Facebook-kommentarer på ikke-kronologisk.

Vennligst fjern oss fra denne testen så snart som mulig!», har Gran flere ganger rapportert til Facebook uten å bli hørt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse