Journalist hos Human-Etisk Forbund, Even Gran, reagerer sterkt på at Facebook uten forvarsel har meldt organisasjons Facebook-side «Ingen liker å bli lurt» inn i et nytt test-prosjekt.

Annonse


«Ingen liker å bli lurt» «lurt» av Facebook

Even Gran, journalist og informasjonsrådgiver for Human-Etisk Forbund, reagerer på plutselige Facebook-endringer.

Facebook dropper kronologi

Til ITavisen.no forklarer Gran at Facebook helt uten forvarsel har endret måten tjenesten rangerer kommentarer på.

Nå er organisasjonens Facebook-side «Ingen liker å bli lurt» blitt med i et test-prosjekt hvor kommentarer under artiklene rangeres etter sosial interaksjon.

«Ingen liker å bli lurt» har over 11.800 Facebook likes, og er ifølge Gran Norges største skeptikerside på Facebook.

Annonse
Even Gran synes ikke noe om at Facebook-siden til Human-Etisk Forbund plutselig må teste nye funskjoner for Facebook uten å bli spurt.
(Ill.: Linkedin)

Går omveier

Kommentarer på siden, til Grans fortvilelse, rangeres nå etter hvor mange tommel opp en kommentar har fått, og hvor aktiv brukeren er. Tidligere ble kommentarer rangert kronologisk.

«Alle kommentarer her inne har siden den 22.10. kommet i feil rekkefølge. Det beklager vi på det dypeste! Det er selvsagt ødeleggende for diskusjonene her inne.

Du kan unngå dette ved å erstatte «www» i nettadressen med «m». Da får du mobilversjonen. Facebook-appene på Iphone eller Android fungerer også som normalt», informerer Facebook-gruppen ovenfor sine brukere.

Facebook sier ingenting

«Dette er en test der vi rangerer kommentarer på page post etter engasjement , dvs. de svarene som er knyttet til pageposten rangeres etter de med høyest involvering og nedover.

Altså ikke kronologisk rekkefølge. Dette er bare en test som gjøres på noen få prosent av sider globalt». Dette har Gran fått vite via kilder med insider-kjennskap til Facebook.

– Vi vil ut av dette!

«Vi i Ingen liker bli lurt har gitt beskjed om at vi vil ut av denne testen umiddelbart. Denne beskjeden ble gitt på torsdag i forrige uke (25.10). Siden det har vi ikke hørt noe», forklarer en frustrert Gran.

Også Canal Digital Norge skal være innlemmet i det internasjonale testprosjektet.

ITavisen.no har kontaktet Facebooks nordiske representanter og avventer svar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse