20nm-diskene fra Intel er kjappe og billige. Godt under 2000 kroner for 240GB.

Annonse


Neste generasjons SSD er her

I en pressemelding fra Intel avslører selskapet sine nye SSD-serie.

Intels første 20nm.

Intel SSD 335-serien er den første SSD-produktserien fra selskapet med 20 nanometer-teknologi fra IMFT. Intel skryter:

«* Enheten med 6 Gb/s-grensesnitt leveres med en kapasitet på 240 gigabyte og gir en unik kombinasjon av ytelse, kvalitet og pris.»

«* Intel SSD 335 med en lesehastighet på 42 000 IOPS (4Kb) og skrivehastighet på 52 000 IOPS (4Kb) er en rask erstatning for tradisjonelle harddisker.»

Annonse


Diskene er myntet på bedrifts-PCer, hjemmebyggere og entusiaster. 335-diskene er på vei til norske nettbutikk-lager nå, med forventet levering de neste dagene. 240GB-modellen koster rundt 1500 kroner.

– Det mest effektive minnet på markedet

«Intels SSD 335-serie bruker den minste og mest effektive MLC (multi-level cell) NAND flash minne på markedet. Dette gjør det mulig for Intel å la SSD 300-serien å ta spranget til neste generasjons teknologi, skriver selskapet i pressemeldingen.»

Videre heter det:

«Den nye SSD-enheten har et 6 Gb/s-grensesnitt og leveres med en kapasitet på 240 gigabyte med en sekvensiell lese- og skrivehastighet på 500 respektive 450 megabyte per sekund. Dette gir brukere tilgang til en kombinasjon av ytelse og Intel-kvalitet til en forbrukervennlig pris.

Teknologien som ligger til grunn for SSD 335-serien er utviklet i fellesskap med IM Flash Technologies (IMFT). Den utnytter en ny cellestruktur som muliggjør en mer aggressiv celleskalering over tradisjonelle arkitekturer. Nøkkelen til gjennombruddet i å skalere teknologien ligger i at selskapet har integrert Hi-K/metallporter i produksjonen.»

Intel melder også Intel SSD Toolbox med SSD Optimizer nå støtter Windows 8.

Mer informasjon om diskene hos Intel.

Kilde:
Intel Pressemelding

Annonse