Jony Ive tar over for designet på iOS. Samtidig beholder han sin jobb som sjef for maskinvare-design.

Annonse


Her er Apples sjokk-nyhet

Mens hele teknoverdenen har fulgt med på Microsofts Windows Phone 8-lansering har Apple annonsert veldig store endringer.

iOS-sjefen fratrer sin stilling

For i en pressemelding gjør selskapet det klart at hjernen bak iOS, Scott Forstall, forlater selskapet neste år (til da skal han veilede Apple-sjef Tm Cook). Kanskje grunnet Apple Maps-fiaskoen?

Dette er en stor endring i seg selv, men enda mer overraskende (om enn naturlig) er det at Jony Ive, Apples sjefs-designer og hjernen bak alle selskapets design-suksesser siden den første iMac-en, nå tar over som sjef for iOS-brukergrensesnittet. Han beholder samtidig sin nåværende stilling.

Flere større endringer

Dette betyr at mannen som har hatt gigantisk suksess med sine industriuelle maskkinvare-design nå også på mange måter skal bestemme hvordan iOS skal fungere og se ut – det kan bety enorme endringer, og kan være nøkkelen til å låse opp en ganske stagnert opplevelse.

Annonse


Eddy Cue tar over for Siri og Maps, mens Craig Federighi skal lede utviklingen av iOS og OS X. Bob Mansfield skal lede «Technologies»-gruppen, en gruppe som har som ansvar å forske på trådløs teknologi og kretsdesign.

Oppdatert:

Også nylig ansatte (januar i år) John Browett forlater selskapet. Browett hadde tidligere ansvaret for Apple Stores.

Kilde:
Apple

Annonse