Berøring, berøring, berøring

Annonse


Se alle Windows 8-produktene

Stockholm (ITavisen): I dag skjer det. Windows 8 er endelig i salg. Og det er ingen tvil om at operativsystemet er Microsofts mest kontroversielle noensinne, med nytt fokus på berøring og moderne grensesnitt, samtidig som mye av kjernefunksjonaliteten beholdes i desktop-modus.

Storstilt
I går kveld gikk også den store lanseringen av stabelen, Microsoft arrangerte eventer i noen utvalgte byer, som New York, Tokyo, Paris og Stockholm. Vi reiste altså over til nabolandet for å overvare feiringen, og kan konkludere med at Microsoft er bombesikre på at det nye OSet blir en suksess.

De norske Microsoft-representantene gjorte i alle fall et stort poeng ut av norske applikasjoner. Utvalget er ikke enormt per i dag, men det finnes flere titalls norskutviklede apps på Windows 8-butikken allerede nå. Blant disse er VG, Drammens Tidende, TV2 Sumo, Telenor, Aftenposten pluss en rekke andre underholdningsapplikasjoner. Microsoft påpeker at kvalitet er mye viktigere enn kvantitet, og nevner ellers at det totale antallet apps per i dag ligger på rundt 10.000.

Annonse
Det andre området det fokuseres på er hvor bra OSet fungerer på tvers av enheter og skjermstørrelser. Så vi fikk sett alle mulige løsninger, store berøringsskjermer, tradisjonelle laptoper, merkelige hybrider og vanlige nettbrett. Noen av nettbrettene kjører også den mer begrensede versjonen, Windows RT.

Det blir virkelig spennende å se om OSet blir en suksess – vi håper det.

Les også vår fulle test av Windows 8 her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse