Det er vanskelig å sitte igjen med følelsen at Microsoft tar Surface seriøst, og enda viktigere, er stolte av produktet med en så lav tilgjengelighet.

Annonse


Microsoft Surface slaktes

Microsofts første nettbrett, Windows RT, får ikke gode skussmål.

Konklusjonene er her

En rekke nettsider har allerede lagt ut sine tester av brettet, og oppsummert er det ikke hyggelig lesning for selskapet som har satset mer eller mindre hele forbruker-delen av selskapet på nye Windows.

The Verge:

«Den gjør jobben til et nettbrett, og jobben til en bærbar PC halvparten så bra som andre enheter på markedet, og ofte gjøres jobben vanskeligere, ikke lettere. I stedet for å være en kompromissløs enhet, føles det ofte mer som et kompromiss.

Annonse
Det kan komme en gang i fremtiden at alle feilene er rettet, tredje-parts app-støtte er tilstede, og noen veldig smarte ingeniører hos Redmond har fikset de fysiske feilene på dette produktet, feil som hindrer produktet fra å være alt det kan være. Men den tiden er ikke nå, og dessverre for Microsoft, så tikker klokken.»

– Svært bra panel

Time er mer positive, i hvert fall til panelet:

«Mine 48 år gamle øyne har ingen problemer med å se forskjellen mellom iPad Retina-tekst og Surfacens ClearType, men i hovedsak er skjermen en av de beste jeg har sett på et nettbrett.

Skjermen er på 16:9, designet for Windows 8 med panorama-grensesnitt i tankene. Den lar deg se flere programmer uten panorering, og er godt egnet til funksjonen som lar deg knipse widget-lignende versjoner av en app på siden av primær-programmet man har oppe.

Microsoft mener Surface-kjøpere vil bruke nettbrettet meste i liggende modus, det fungerer også i stående retning, selv om størrelsesforholdet får den til å se ut som et lite, men høyt magasin.»

– Svært dårlig økosystem

Gizmodo bekrefter de vi alle har vært redde for, og noe vi la merke til når vi testet Windows 8 på en stasjonær: de medfølgende appene er svært dårlige:

«Når alt kommer til alt er det ikke mer enn Microsofts nettbrett, og en til dels en buggy en, og noen ganger en ødelagt en med et økosystem som føles mer ut som en tundra. Det er ingen Twitter eller Facebook-app, og flesteparten av tredjeparts-appene bryter ofte ned. Kindle-appen er helt ubrukelig. Det finnes ikke bilde-redigeringsprogramvare.

En people-app er ment til å gi all den sosiale tilgangen du trenger, men det er umulig å skrive på noens Facebook-vegg gjennom den, den eneste veien rundt er å bruke Internet Explorer. Æsj.

Noe så enkelt som å laste en video krever USB-import, og man må gå frem og tilbake til skrivebords-modus, åpne video-appen, importere, gå tilbake til video-appen, og så spille den av. Hva?!»

– God ytelse

Ytelsen, den er i hvert fall god – dette overrasker ikke. Windows 8-ytelsen er nemlig god på dårlig maskinvare, og Surface har god maskinvare med 1.4GHz Tegra 3-CPU og 2GB RAM:

«Å berøre seg rundt i selve OS-et er kjapt og silkemykt. Det samme gjelder surfing i Internet Explorer. Nettsider laster ekstremt kjapt, og når man blar kjapt ned nettsider har ikke nettbrettet noen problemer med å holde følge.

Likevel, ytelsen i kjerne-apper har trolig likevel ingenting å si, fordi Windows RT-skrivebordet er låst: du vil aldri kunne installere Photoshop, tradisjonelle PC-spill, eller annen kode som vi definerer som «PC-programvare».»

– God batterilevetid, men elendig økosystem

Også Wired har testet, og gir pluss for kjapp lading, og god batterilevetid. Kickstand i kombinasjon med Type Cover og Office-apps gjør nettbrettet til et alternativ til en bærbar. De gir også pluss for at den har USB: «OMG, en USB-tilkobling på et nettbrett! Jeg kommer til å lade iPhonen min med denne.»

Det Wired dog ikke er like entusiastiske for er at programmer laster treigt, at det ikke er 3G eller LTE, og at Touch Cover er for sensitivt. «Du finner et bedre utvalg apps på din lokale TGI Fridays.»

Kilder:
Time/CNN
The Verge
Wired
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse