En ny iPad? Neida, Apple lanserte likegodt to nye modeller mens de var i gang.

Annonse


Apple sjokkerte med lansering av to nye iPads

Vi skal ikke late som at vi blir overrasket om iPad Mini, Mac Mini, MacBook Pro 13″ Retina Display og en slankere iMac lanseres om 15 minutter.

Vi har oppsummert alt i denne artikkelen enkelt og greit HER.

Slik er nye iPad Mini

Men Apple er ikke ferdig: sekunder etter visningen av iPad 4 viste de frem iPad Mini, nettbrettet hele bransjen har ventet på, og navnet er: iPad Mini. iPad Minii starter på 1900 kroner i Statene. Dette er modellen med 16GB lagringsplass.

WiFi-modellen kommer til Norge og resten av verden 2. november. Forhåndsbestillinger starter førstkommende fredag. Det ser ut som nye iPad, altså den første med Retina Display, fullstendig fases ut. Nå er det følgende modeller som gjelder: iPad Mini, iPad 2 og iPad 4. iPad 4 heter offisielt iPad with Retina Display.

Annonse


Prisene:

ipadmini_0636
(Ill.: The Verge)

Apple pleier ikke å gi flere nye modeller rampelyset samtidig, men i kveld tar de den altså helt ut.

Alle apps laget for iPad vil fungere med iPad Mini uten noen endringer lover Apple.

ipadmini_0627
(Ill.: The Verge)

* Vekt: 308 gram.
* Farger: svart og hvitt
* Skjerm: 7.9″
* Oppløsning: 1024 x 768 (identisk med iPad 2)
* A5-brikesett
* 10 timer batterilevetid
* LTE-modeller
* FaceTime HD-kamera
* 5MP iSight-kamera

ipadmini_0539
(Ill.: The Verge)

Slik er nye iPad 4

Det føles som om nye iPad akkurat ble lansert, men det bryr ikke Apple seg om: de lanserer nå like godt iPad 4 med mye bedre ytelse enn sin forgjenger.

Nettbrettet bytter ut A5X-brikkesettet med A6X. Det betyr to ganger kjappere CPU og GPU-ytelse, men Apple har klart å beholde 10 timers batterilevetid. Lightning-tilkoblingen er selvsagt med, det samme er modeller i svart og hvitt, og den har 2 x kjappere WiFi og selvsagt LTE.

Den har samme design som nye iPad, og samme skjerm, men er altså mye kjappere. Det er vi glade for, for tredje generasjon er treg i forhold til iPhone 5.

ipadmini_0472
(Ill.: The Verge)

Slik er nye iMac

Presentasjonen frem til nå har vært ganske kjedelig, men den nye iMac-en er virkelig snasen med et utrolig tynt og lekkert design.

Den er 80 prosent tynnere (og mangler selvsagt optisk drev)! Den måler ikke mer enn 5 mm. Panelet er optimalisert for å gi 75 prosent mindre refleksjon. Den har to mikrofoner, FaceTime HD-kamera og stereo-høyttalere. På plass er også USB 3.0, Thunderbolt, GB-ethernet og SD-kortleser – alt er plassert på baksiden.

Kunder kan velge mellom HDD eller SSD, eller noe helt nytt: Fusion Drive. Fusion Drive består av SSD og en tradisjonell HDD som smeltes sammen ved hjelp av spesialprogramvare for å gi god hastighet (nesten like kjapp som SSD), men samtidig masse lagringskapasitet.

De nye iMac-ene sendes ut i løpet av november. Fint er det også at den bruker 50 prosent mindre strøm når den ikke er i bruk.

ipadmini_0318
(Ill.: The Verge)
ipadmini_0304
(Ill.: The Verge)

Slik er nye Mac Mini

Apple skal ha 599 dollar for basis-konfigurasjonen med 2.5Ghz to-kjerne Intel Core i5 Ivy Bridge, 4GB RAM og 500GB lagringsplass.

ipadmini_0254
(Ill.: The Verge)
ipadmini_0253
(Ill.: The Verge)

Slik er nye MacBook Pro 13″

Apples markedsføringssjef Phil Schiller er på scenen og skal presentere den nye MacBook Pro-maskinen med 13″-skjerm og Retina Display. Den er 1/5 tynnere enn den eldre modellen, og måler kun 1.9 cm.

Den veier rett under 1.6 kg og har intet optisk drev, men selvsagt IPS Retina Display samt
FaceTime HD-kamera, to mic-er og stereo-høyttalere.

ipadmini_0243
(Ill.: The Verge)

Nye MacBook Pro 13″ støtter opptil 768GB SSD-disk, og 8GB RAM. Den leveres også med Core i5 eller i7, samt Intel HD Grapics 4000 som basis. Modellen med 8GB RAM og 128GB SSD starter på 1699 dollar i Statene (9700 kroner). Den er tilgjengelig fra i dag av.

Nå er det i gang

Tim Cook: – Nå skal vi snakke om Mac-en. Ny iMacBook, Mac Mini og Mac som skal vises frem? – Vi er veldig fornøyde med fremgangen til Mac-en, men vi hvilker ikke, og vi skal fortsette å innovere med Mac-en.

Apple har presentert iBooks 3.0 (også dette lekket på forhånd via en tredjeparts-app). Støtte for enkel deling til Facebook og Twitter er integrert.

Tim Cook har entret scenen. Som alltid starter han med å skryte av Apple-tallene. Vi skal ikke rapportere alt her, det er tross alt nye produkter som er interessant, men ifølge Apple-sjefen er iPhone 5 den kjappeste solgte mobilen i historien.

ipadmini_0042
(Ill.: The Verge)

Avslørt atter en gang

Men det er likevel nesten alltid spennende å følge med på hva Apple presenterer, om ikke annet for å måle tempetaruren på et selskap alle i bransjen stiller spørsmålstegn ved, og ikke minst stiller veldig store krav til, etter Steve Jobs’ død.

Les også: Dette tror vi Apple lanserer i kveld.

Mindre iPad bekreftet

Vi vet at MacBook Pro 13″ kommer i kveld. Vi vet også med 99 prosents (evt. 100 prosent) sikkerhet at iPad Mini kommer, og sannsynligvis vil Apple fokusere på utdanning – de nye iPadene blir tross alt endel billigere.

Som vi har sagt mange ganger, også etter iPhone 5-lanseringen: Apple lekker som en sil.

Nå rett før pressekonferansen er altså Mac Mini avslørt med nøyaktige spesifikasjoner, og jaggu ser det ikke ut til at iPad Mini opplever samme skjebne.

Kilder:
Apple
9to5mac
9to5mac

Annonse