Denne kontoen ble for drøy kost for tysk politi. Dermed ble den fjernet fra Twitter i Tyskland.

Annonse


Twitter fjerner nazi-konto

Twitter er normalt svært lite sensurlystne, og det skal svært mye til før de fjerner en konto dersom det ikke dreier seg om personforveksling.

Men nå har de gjort det for første gang, om enn bare i Tyskland.

Fremdeles synlig
Kontoen Besseres-Hannover er fortsatt synlig for nordmenn og alle andre ikke-tyskere, men i Tyskland er den nå blokkert etter anmodning fra tysk politi.

Ifølge tysk politi er organisasjonen Besseres-Hannover et rent nazi-nettverk. I brevet til Twitter skriver Hannovers politisjef at medlemmene er arrestert og eiendelene deres beslaglagt.

Annonse
Dermed ber de om at også kontoene de har på sosiale nettverk blir slettet.

– Glad for at vi har verktøy
Twitters advokat Alex Macgillivray tvitrer at Twitter aldri ønsker sensurere innhold, men at de samtidig er glade for at de har verktøy som kan gjøre det presist og lokalt når de er nødt til å gjøre det.

I januar publiserte Twitter et oppdatert dokument som forklarer hvilken politikk de ønsker å føre.

– Bare utenfor USA
I dokumentet går det fram at de som hovedregel verken sensurerer innhold eller sletter kontoer, men at de tydelig vil både si i fra og begrunne det når de er nødt til å gjøre det.

Samtidig står det klart at slik sensur bare vil kunne foregå utenfor USA, som har ytringsfrihet nedfelt som et eget tillegg (First Amendment) i grunnloven.

Kontroversielt i Frankrike
Samtidig raser nå debatten i Frankrike om antisemittiske ytringer på Twitter.

Mens mange franskmenn påpeker at det er for vanskelig å gjøre Twitter oppmerksom på upassende innhold, hevder Twitter at de har robuste systemer for rapportering på plass.

Men også i Frankrike må det trolig en henvendelse fra myndighetene til før Twitter tar affære.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse