Det må være frustrrende å være øverste sjef for et selskap som aldri har gjort det bedre økonimisk, men som gang på gang likevel blir straffet på børs, selv når andre teknologiselskaper legger frem rett og slett dårlige tall.

Annonse


Nå blir de virkelig bitre fiender

Apple har brukt Samsung som brikkesettdesigner helt frem til iPhone 5.

Avslutter gamle partnerskap

Men nå er det trolig starten på slutten for det lange forholdet – Apple ønsker å stå på egne ben, og har ikke bare kastet ut Google, men ønsker også å kvitte seg med tjenestene til det som har blitt hovedkonkurrenten i smartmobil-segmentet.

Dette baseres på rapporter om at Apple skal ha krympet ordrene fra Samsung til akkurat det de trenger, altså et steg i retning full uavhengighet. Samsung leverer likevel fortsatt flash-lagringsminne til rivalen.

Sikter seg mot design-uavhengighet

Ifølge «industrikilder» samarbeidet ikke Apple med Samsung da de lagde den nye A6-brikken som debuterte i iPhone 5. Tidligere har ikke Samsung bare produsert brikkene, men og eksperter tror også selskapet har vært med på å designe dem, i samarbeid med andre.

Annonse
Forholdet skal nå være endret til at Apple kun handler produksjonen av brikkene fra Samsung. California-selskapet skal ha forklart dem at de ikke lenger ønsker brikkdesignet deres.

ARM på MacBook og iMac?

Det store spørsmålet som henger over Intel nå er nok om Apple er på vei til gå helt over til ARM-arkitektur, også på stasjonære (iMac) og bærbare (MacBook Pro, MacBook Air).

Men dette er selvsagt et større prosjekt som også vil kreve store endringer i måten man skriver programmer for OS X, og ikke minst må OS X-kjernen bygges om til å støtte ARM.

Noe annet som tyder på at store ting er underveis hos Apple er at de kapret Samsungs-ARM-brikkedesigner Jim Mergard. Les om dette hos Digi.no.

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse