Silkemyk Windows 8-berøring på denne hybriden.

Annonse


Dette er Acers Windows 8-verden

Acer inviterte pressen til en sniktitt på sine nye Windows 8-maskiner i mange forskjellige formfaktorer.

Lekre ultrabooks

Selskapet skal i høst tilby nye maskiner i alle formfaktor-segmenter: lekre ultrabooks, hybrider (småmaskiner med avtagbar skjerm), store alt-i-ett-maskiner, og til og med svært billige (rundt 6000 kroner) bærbare med fler-berøring.

Vi tok en titt på samtlige maskiner, og en av de som imponerte mest var Aspire S7, en ultrabook som starter på rundt 10 000 kroner og kommer i to modeller: 13.3″ og 11.6″. Acer kaster her seg på ultrabook-trenden, men med Windows 8 og selvsagt berøring. Maskinene har full-HD panel og Gorillas Glass 2.

S7 13″ måler 11.9 mm. Byggkvaliteten på begge maskinene, og spesielt 11″ virket veldig god. Dette er premium-produkter som starter på rundt 10 000 kroner, og har foruten SSD Intels tredje generasjons Core-CPU-er (Ivy Bridge).

Annonse
Ingen av maskinene med trackpad fungerte med fler-berøring så vi ikke kan fortelle deg noe om hvordan kvaliteten på disse er. Dette trolig grunnet mange på drivere.

Vi gjør dere oppmerksomme på at samtlige maskiner hverken hadde ferdig programvare eller maskinvare.

Store maskiner

Som HP skal også Acer tilby alt-i-ett-maskiner med fler-berøring. To modeller: 23″ 5600U og 7600U. Begge har en tykkelse på 35 mm og full-HD-panel.

Begge to innbyr virkelig til berøring med sine store skjermer og ganske så lekre design (inkludert matchende tastatur og mus), men dessverre fungerte berøringen svært dårlig på 27″-modellen (se video under) – den eneste modellen som var utstilt. Vi fikk fortalt at grunnen er at dette ikke er de ferdige modellene, men demo-modeller.

For 27″-modellen med Blu-Ray og NFC skal Acer har rundt 15 000 kroner, mens 23″modellen går for rundt 9500 kroner.

Hybriden og nettbrettet

Iconia W700 er et helt vanlig, om et noe tykt 11.6″-nettbrett med tredje generasjons Intel Core-CPU-er (i3 og i5). W700 har 10-punkt fler-berøring og 1080p-panel.

Hybriden har åtte timer batterilevetid, men med docken får den hele ti timer til. Pris: rundt 4500 kroner. Lagringsplassen er på 48GB med Windows 8 installert. Maskinen har HDMI og veier 600 gram uten tastatur – med tastatur: 600 gram til.

Windows 8

Acer viste kun frem maskiner med Windows 8 Pro (Intel Core og Atom). Hvor maskinene med Windows 8 RT (ARM) er fikk vi ikke noe svar på, ei heller hvorfor ingen av maskinene blir levert med forbrukerversjonen av OS-et. Ingen dato er kjent.

I det hele tatt er vi veldig usikre på hvilken strategi Microsoft og Acer har for Windows RT, også fordi Microsoft enda ikke har kommet med hverken pris eller lanseringsdato for sitt eget nettbrett. Hva som skyldes nølingen hverken vet vi, eller skjønner oss på.

Berøring og veiving

Hånd-gester i lufte ved hjelp av web-kamera er ikke akkurat intuitivt:

Dessverre har denne 27″ alt-i-ett-maskinen Aspire U 7600U store problemer med berøringen. Vi ble fortalt det var fordi det er en uferdig test-maskin:

Iconia W700 derimot har silkemyk berøring vi er vant til fra Windows Phone:


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse