Disse filmene inneholder skadevare.

Annonse


Microsoft: – Slik lurer piratene fildelere

Nettfarene var på vei ned i 2009, men tre år senere er trenden på vei i negativ retning. Dette skyldes sikkerhetsfeil i operativsystemer, men farligst er nettleserne.

Vondt år for Adobe og Oracle

Og det er ikke overraskende grunnet blant annet Java. Feil i nettlesere er nemlig den største synderen i rapporten som gjelder for perioden januar til juni i år.

Oracles plattform har slitt mye i år, sammen med Flash, i å holde alle de forskjellige OS-versjonene sikre i samarbeid med operativsystem-utviklere som Microsoft (Windows) og Apple (OS X).

Det er Microsofts «Security Intelligence Report Volume 13 (PDF)»-rapport som avduker den dystre trenden. I rapporten har selskapet innhentet data fra 105 land.

Annonse
Utnytter fildelere

Microsoft åpner rapporten med «Deceptive Downloads: Software, music, and movies.» Det er ikke overraskende piratkopiering, og serienummer-generatorer, Microsoft her sikter til. Dette er et problem de selvsagt har stor egeninteresse av å stoppe.

De fleste piratvarer inneholder ikke virus, men blir likevel klassifisert som farlige av blant annet Microsofts gratis antivirus «Security Essentials». Men det er likevel et faktum at et fåtall ondsinnede pirater misbruker folks fildelingsvaner og pakker inn piratvare satt sammen av andre og implementerer virus og drittvare.

Eksempel på piratvare med virus. Skjermbildet hentet fra Microsofts rapport.

Disse filmene inneholder skadevare.

Nøkkeltallene

Her er nøkkeltallene:

* Funn av sikkerhetshull økte med 11.3 prosent i det førte halvåret 2012 i forhold til samme periode 2011.

* Antallet sårbarheter funnet i programmer, i tillegg til nettlesere, utgjør 70 prosent av den totale tallet.

* Til sammen ble det funnet 1052 sårbarheter med lav kompleksitet (lettest å utnytte). Dette tilsvarer hele 51.6 prosent av det totale antallet sårbarheter.

* De mest alvorlige hullene økte med 9.9 prosent i forhold til andre kvartal 2011.

* Antall feil i operativsystemer er det laveste siden 2003.

Kilde:
Microsoft Security Intelligence Report

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse