spill-episk+og+voldsomt

Annonse


– Takler COD på nettbrett

Kampen mellom Intel og AMD fortsetter – også inn i Windows 8-æraen.

To rivaler
For i natt slapp AMD detaljer og tekniske data om sin kommende «Hondo»-prosessor Z-60, som skal konkurrere med Intels Atom Clover Trail.

Begge prosessorer er like om hjørnet, og begge er skreddersydd for de nye nettbrettene med Windows 8.

Sprekere på papiret
Z-60 kombinerer en tokjerners CPU basert på AMDs Bobcat-arkitektur med en Radeon HD 6250 grafikkprosssor (GPU).

Annonse
Det er snakk om en hastighet på 1 GHz, noe som gjør prosessoren tregere enn AMDs E-serie, som man finner i en rekke bærbare PC-er.

– Takler COD
På papiret er Hondo sprekere enn Clover Trail når begge kjører på samme klokkefrekvens, men denne fordelen vil trolig bli spist opp av Intels høyere klokkefrekvens.

AMD sier at den nye prosessoren vil takle det ikke så veldig krevende spillet Call of Duty: Modern Warfare 2 (altså nest siste versjon, som kom for hele tre år siden) med 1024 X 768 oppløsninger og 30 bilder i sekundet uten problemer.

Hvem er mest strømsnill?
AMDs viktigste salgsargument er likevel batterikapasiteten. Hondo klarer åtte timer ved surfing på nettet og seks timer ved avspilling av video.

Intel lover på sin side ti timer uten å spesifisere hvilke aktiviteter det er snakk om. Dermed er det fortsatt uklart hvilken av de to nettbrett-prosessorene som er snillest på strømmen i praksis.

Hondo er skreddersydd for Windows 8, og vil i første omgang ikke støtte verken Linux eller Android.

Kilder:
ArsTechnica
The Register
Engadget.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse