Felix Baumgartner er en svært dyktig fallskjermhopper og basehopper, men det sier seg selv at mye kan gå galt når man skal hoppe fra godt over 30 000 meter.

Annonse


Romhoppet avlyst

Oppdatert, 09:31, 10.10.12:

Det ble dessverre ikke noe av Baumgartners rekordforsøk i går. Først var planen å hoppe 14:00, men hoppet ble utsatt og utsatt. Været ble til slutt så dårlig at det bare var å avbryte forsøket.

Ballongen ble helt fylt opp i går, og kan derfor ikke brukes igjen. De har én igjen, og Baumgartner varslet i går kveld at han vil prøve igjen i morgen.

Kilde: BBC

Annonse
Oppdatert:

Værforholdene må være perfekte, og det derfor vanskelig å si når hoppet blir utført, men 15:30 er den nye tiden.

Felix Baumgarnter gjør seg nå klar til å hoppe fra over 36 tusen meter.

Fem-års prosjekt

Det er Red Bull som sponser prosjektet som har tatt 5 år å planlegge, men dette er ikke første gang våghalser prøver seg på noe lignende.

På 60-tallet ble det utført et vellykket hopp fra 33 tusen meter, og med tanke på at teknologien er langt bedre i dag er sjansen stor for at den tidligere militær-hopperen klarer å utføre redkord-forsøket uten problemer.

Følg med på strømmen nedenfor fra 14:30 (20 sekunders forsinkelse om det skulle skje noe), eller fra youtube.com/redbull – der får man også servert statistikk i sanntid.

Testhoppet tidligere i år:

Slik forbereder de seg:

Kilde:
Red Bull Stratos

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse