HTC fortsetter sin skumle trend, og faller hele 79 prosent i forhold til samme kvartal 2011. Bildet er fra lanseringene under Mobile World Congress i februar i år.

Annonse


Dramatisk for HTC

Til tross for gode anmeldelser av sine nyeste modeller klarer ikke HTC å øke inntjeningen, og faller kraftig i forhold til 2011.

Gode produkter til ingen nytte

Selskapet begynte for alvor å slite for rundt ett år siden etter å ha dominert markedet for Android-mobiler – et marked Samsung nå har tatt over med sine suksess-mobiler Galaxy S II og den nyeste: Galaxy S III.

Og det er ingen gladnyheter å melde i tredje kvartal heller: fortjenesten er ned hele 79 prosent i forhold til samme periode i fjor. Dette er fjerde kvartal på rad selskapet ser at inntjeningen minsker betraktelig.

Les også: Nokia utelukker ikke HTC-søksmål.

Annonse
Voldsom nedgang

Selv om det fortsetter å gå i negativ retning, tjener fortsatt selskapet nok penger til å holde hodet over vannet: omsetningen var på 2.5 milliarder dollar (14.25 milliarder kroner) noe som medførte en inntjening på 133.2 millioner dollar (759 millioner kroner).

Sett i forhold til fjoråret er det likevel veldig dårlig. Den gang var nemlig omsetningen på 4.64 milliarder dollar (26 milliarder kroner), og fortjenesten på 636.5 millioner dollar (3.6 milliarder kroner).

Heller ikke Nokia har det greit rent økonomisk sett. Gode kritikker hjelper heller ikke den tidligere finske stormakten å nå akseptable tall. Credit Suisse har gått så langt å anbefale å dele opp selskapet, og selge unna patent-porteføljen.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse