Ingen av dagens Lumia-modeller vil kunne oppgraderes til Windows Phone 8, kun Windows Phone 7.8 som ikke deler samme kjerne. Selskapets siste forsøk blir kanskje Windows Phone 8 som lanseres i høst sammen med Lumia 820 og 920. Begge mobilene er spennende,

Annonse


Anbefaler Nokia-slakt

Lumia-mobilene til Nokia har blitt godt mottatt av teknopressen for elegant design kombinert med et lekkert operativsystem, men det hjelper lite når forbrukerne velger godt etablerte konkurrenter.

Windows Phone ikke synonymt med smartmobiler

En av årsakene er nok at Windows Phone ikke er økosystemet de fleste tenker på når de vil skaffe seg en smartmobil – det er et flott operativsystem, men som henger etter hva angår et godt utvalg kvalitets-apps i forhold til sine to hovedkonkurrenter Apple og Google.

Til sammen tilbyr de to sistnevnte 1.3 millioner apps. Det ser igjen ut til at Microsoft har kommet for sent til festen.

Lever på reserver

Storbanken Credit Suisse mener nemlig at Nokia vil fortsette å bruke opp kontantbeholdingene sine i et kjapt tempo, og forventer store tap også neste år.

Annonse
Banken påpeker også, og nok med riktighet, at omstarten med Windows Phone 8 (ingen av dagens modeller kan oppgradere), vil forårsake en ytterligere salgsbrems.

– Del dem opp

Banken mener nå at Nokia rett og slett bør deles opp, og at de forskjellige avdelingene til selskapet bør selges. Banken mener også at teknologi-patenter i hovedsak er det eneste andre selskaper er interesserte i, og ikke selskapets 114 000 ansatte.

Den tidligere finske mobil-storheten som herjet på 90-tallet har mange patenter som konkurrentene helt sikkert er interesserte i. Likevel tror vi nok Microsoft kommer til å sprøyte inn mer kapital i Nokia før de gir opp, de har tross alt stor interesse i at Lumia-mobilene skal hjelpe til å øke Windows Phone-markedsandelen.

Kilde:
StreetInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse