Nokias Xpress-app kompimerer nett-dataene i skyen før det sendes til deg. Det betyr bedre batterilevetid, kjappere innlasting og lavere mobilregning.

Annonse


Slik håper Nokia å revolusjonere mobil-surfing

Nokia Xpress er en datakompresjons-tjeneste som først ble lansert for selskapets Asha-billig-mobiler i utviklingsland, men nå kommer tjenesten til Lumia-mobilene også, og du kan prøve allerede nå.

Smart, Nokia

Det hele minner mye på hva norske Operas mobil-nettleser gjør: informasjonen fra nettet komprimeres hos selskapet, og sendes så til brukeren – mindre informasjonspakker betyr lavere mobil-regning, og kjappere innlasting.

Nokia forklarer:

«Xpress-nettplattformen komprimerer automatisk informasjonen opp til 85 prosent slik at du bruker mindre av din dataplan, og sparer batteriet.

Annonse
Databruken, og hvor mye du sparer, rapporteres via en «Live tile» på startskjermen, og via et detaljert dashboard i appen. Dette gir deg en kjapp oversikt over databruk og sparing».

Og det er mer…

Appen er foreløpig i beta, men du kan teste den allerede nå, du trenger altså ikke vente på de nye modellene som kommer senere i høst.

Men Nokia vil gjøre enda mer for å gjøre surfeopplevelsen på mobilen enda bedre. Xpress-appen sørger nemlig også for å vise RSS-strømmer på en mer elegant magasin-lignende måte, og kun vet å tappe på et ord vil man kunne få opp søkeresultater fra en rekke kilder, naturlig nok også Bing.

Inkludert er også ett-trykks-oversettelse, og det er mulig å laste video man ser på en Lumia-mobil direkte til sin egen Microsoft SkyDrive-konto.

Nysgjerrig på Windows Phone 8 som blir å finne på Nokias kommende Lumia 820 og 920-modeller? Vi også. Ta en titt på OS-et:

Kilde:
Nokia Beta Labs

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse