Nye Kindle Paperwhite får strålende mottakelse.

Annonse


– Verdens beste e-bok-leser

Amazons splitter nye e-bok-leser, Paperwhite, fås per i dag ikke kjøpt i Norge via offisielle kanaler.

Fortsatt relevant
Men produktet er såpass interessant at vi følger med på utenlandske tester, og i dag har en lang rekke amerikanske nettsteder lagt ut sine anmeldelser.

Og konklusjonen er stort sett at man ikke finner en bedre e-bok-leser på markedet i dag.

Fantastisk skjerm
Det er først og fremst takket være skjermen, som fortsatt bygger på «e-ink»-teknologien, men nå med frontbelysning som er jevnt fordelt over hele skjermen. Samtidig er oppløsningen merkbart høyere, som selvsagt betyr at teksten og bildene er skarpere.

Annonse
Samtidig er skjermen nå kapasitiv, og leseren har fått et mer nettbrett-aktig grensesnitt, så selve brukervennligheten skal være mye bedre.

Åtte uker!
I samme slengen skal batteriet vare evigheter. I alle fall minst en uke uten lading, da, i følge testene. Amazon selv hevder at leseren kan holde det gående i opptil åtte uker under optimale forhold.

Det negative som påpekes er at bare én fysisk knapp er litt lite, at det ikke følger med lader, og at den ikke alltid er komfortabel. Det er heller ikke så populært med annonser som er integrert i operativsystemet (man kan betale seg vekk fra disse). Men det virker uansett til at om man er interessert i e-bøker og dedikerte lesere, blir det ikke bedre enn Paperwhite.

Du kan selv lese testene til Gizmodo, Engadget, The Verge, Slashgear og CNet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse