AMD og Bluestacks leverer Android-apps til Windows.

Annonse


Nå kjører Windows Android-apps

Ikke-offisielle tall viser at det er 2371 apps tilgjengelig for Windows 8′ Metro-grensensitt.

Windows 8 henger etter

Det er ikke akkurat mange med tanke på at Android har 675 000, og iOS hele 700 000. Det vil ta tid før Microsoft når et akseptabelt utvalg kvalitets-apps-tall, men nå får de ufrivillig «hjelp».

Kjører man Windows 8 i kombinasjon med en AMD eller Intel-CPU kan man nemlig allerede nå dra nytte av flere Android-apps.

Skal tilby en halv million apps

AMD har nemlig innledet et partnerskap med Bluestacks om å gjøre 500 000 Android-apps tilgjengelig på Microsofts nyeste OS som lanseres 26. oktober.

Annonse
Allerede forrige måned lanserte Bluestacks en emulator for å gjøre det mulig. AMD viste kjapt interesse, og har nå investert i selskapet.

Intel og AMD, inntil videre

Bluestacks’ emulator var tidligere optimalisert for Intel-brikkesett, men nå er det altså støtte for AMD også, og siden sistnevnte har investert blir det interessant å se om Intel-maskinvare får være med fremover.

AMD lover partnerskap med flere PC-produsenter for å kunne levere programvaren i nye PC-er og nettbrett.

Prøv selv

Android-appene fungerer også på Windows 7-datamaskiner med AMD-CPU. Appene krever applikasjonen AMD AppZone Player for å fungere – den lastes ned automatisk ved installasjon av f.eks. Fruit Ninja. OpenFeint, den åpne flerspiller-tjenesten, er også inkludert.

Last ned flere apps og spill fra AMDs AppZone-prosjekt.

Kilde:
PCWorld

AMD i samarbeid med Bluestacks emulerer Android i Windows 7 og Windows 8.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse