New Zelands statsminister John Key ba både Kim Dotcom og hele sitt eget folk om unnskyldning i natt.

Annonse


– Unnskyld, Kim Dotcom!

Fildelingskongen Kim Dotcom ble i januar arrestert av politiet på New Zealand, etter press fra amerikanske myndigheter.

Uforbeholden unnskyldning
Arrestasjonen var svært dramatisk, med spesialstyrker, helikoptre og stort oppbud av væpnet politi.

Nå får Kim Dotcom en uforbeholden unnskyldning av New Zealands statsminister John Key.

Glemte å sjekke status
Ikke for politiaksjonen direkte, men for at den statlige hysj-organisasjonen Government Communications Security Bureau (GCSB) spionerte på Dotcom uten å sjekke hans status som tysk borger bosatt i New Zealand.

Annonse
– Selvsagt ber jeg herr Dotcom om unnskyldning, og jeg ber også alle newzealandere om unnskyldning, uttalte Key på en pressekonferanse i natt norsk tid.

Permanent opphold
Kim Dotcom het opprinnelig Kim Schmitz, og er fortsatt tysk statsborger. Han har imidlertid permanent oppholdstillatelse i New Zealand, noe som gjør at han ikke kan overvåkes av GCSB.

GCSB, som minner om CIA i USA, kan bare overvåke og gjennomføre aksjoner mot utenlandske borgere som har turistvisum eller midlertidig opphold.

Aksjon på feil grunnlag
Opplysningene som etterretningsorganet samlet inn om Dotcom viste seg å å være feil. Og dermed skjedde politiaksjonen på feil grunnlag.

– Det er GSSBs ansvar å handle innenfor lovens rammer, og det er svært skuffende at deres handlinger i dette tilfelle viste seg å falle utenfor loven. Jeg er personlig svært skuffet over at organisasjonen ikke skjønte hva deres egen lovgivning innebar, sa statsministeren i en usedvanlig skarp tone.

Kim Dotcom får ikke bruke Gabons landsdomene i sin nye tjeneste.
(Ill.: Kuro5Hin.org)

Fra statsministerens pressekonferanse:

Starter opp på ny
Mandag kom meldingen om at Dotcom snart er klar til å starte opp sin Megaupload-fildelingstjeneste igjen, en tjeneste som før politiaksjonen hadde 50 millioner daglige brukere.

Og nå kommer meldingen om at Kim Dotcom også starter Megabox, en egen musikktjeneste som ifølge Dotcom vil ta rotta på platebransjen og gi større inntekter til artistene.

Presentasjon av Megabox:

Kilde:
The New Zeland Herald

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse