hero

Annonse


Intel: – Windows 8 er ikke ferdig

Ifølge Bloomberg skal Intel-sjef Paul Otellini ha fortalt sine medarbeidere at Windows 8 lanseres med mange hull.

Dårlig timing

Møtet skal ha funnet sted i Taipei der Otellini skal ha forklart kolleger at Microsoft er nødt til å forbedre programvaren – det skal være mange feil i koden Microsoft har signert som RTM (Released to Manufacturing), ifølge sjefen for det mektige brikke-selskapet.

For Microsoft kommer uttalelsen (som nok Intel hadde sett ikke lekket) på et spesielt dårlig tidspunkt.

Les også: ITavisen tester Windows 8.

Annonse
Håper å stjele fra Apple i jula

Selskapet skal nemlig lansere operativsystemet før juleshoppinga trer i kraft for fullt. Dette for å komme seg inn på markedet og forhåpentligvis begynne å stjele markedsandeler fra Apples iPad.

Selv om Otellini mener OS-et har store svakheter forsvarer han partneres tidsplan:

«Å lansere OS-et før det er helt ferdig er det riktige å gjøre. Microsoft kan gjøre forbedringer etter lanseringen», skal han ha sagt ifølge en anonym kilde som var tilstede på møtet.

Dårlig timing

Windows 8 lanseres 26. oktober. Fra denne datoen blir OS-et å finne på stasjonære, såvel som bærbare og alt-i-ett-maskiner, og selvsagt nettbrett med og uten Intel-brikkesett.

Spesiell interesse er det rundt Surface, Microsoft første egenproduserte nettbrett. Det foreligger i skrivende stund hverken offisiell (men det ryktes) pris eller lanseringstidspunkt her i Norge, men i Statene skal produktet være i salg samtidig med åttern, altså 26. oktober.

Vi håper å kunne teste det spennende produktet så fort som mulig, men har enda ikke hørt noe fra Microsoft Norge. Vi håper Microsoft ikke tar samme strategi som Zune, og kun tester maskinen i det amerikanske markedet.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse