Kinesiske tollere beslaglegger daglig store mengder iPhone 5.

Annonse


Går for 10 000 på svartebørsen

Onsdag 12. september lanserte Apple iPhone 5. Og allerede i helga som gikk kom telefonen i butikkene i USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Australia, Japan, Hong Kong og Singapore.

Og neste helg dukker telefonen opp i Norge, Sverige, Danmark og en rekke andre land.

Nesten 10 000 på gata
Men kineserne (altså med unntak av Hong Kong) må vente lenger. Kanskje så lenge som tre måneder.

Ifølge nettstedet går nå iPhone 5 på svartebørsen i Beijing, Shanghai og andre kinesiske storbyer for opptil 10 800 Yuan – om lag 9845 kroner (gjelder 16GB).

Annonse
Piratkopier til under 600…
Den offisielle prisen i Kina er ennå ikke kjent. Men i Storbritannia (som er sammenlignbart med Norge) koster en 16GB iPhone 5 nå 529 pund i britiske Apple Store – tilsvarende 4 930 norske kroner. Telenors norske priser – med binding – finner du HER.

Det er imidlertid mulig for kineserne å få telefonen nesten en tusenlapp billigere dersom de pruter. Og om du ikke er så nøye på kvaliteten, selges det lugubre piratkopier for 600 Yuan, tilsvarende 547 norske kroner…

8000 på Finn
I Norge selges også IPhone 5 på «børsen», eller rettere sagt Finn.no.

Her ligger prisen på 8000 for en modell som tilbys akkurat nå.

Kinesere i kø
Det har lenge vært et stort marked for smugling av Apple-produkter til Kina. I de lange køene utenfor Apple Stor i New York og San Francisco er det påfallende mange kinesere, og flere amerikanske medier har rapportert om at mange av disse kjøper store kvanta for å ta med seg hjem til Kina.

I våres ble en eldre dame tatt på grensen mellom Hong Kong og Kina. Det tollerne trodde var smugler-øl var i virkeligheten iPhone…

Kilder:
The Next Web
Reuters
The Huffington Post

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse